Connect with us

Kézilabda

Karanténba került Norvégiában válogatott átlövőnk

Karanténba került Norvégiában válogatott átlövőnk


Máthé Dominik a koronavírus-járvány miatt hatósági házi karanténba került Norvégiában, miután visszatért klubcsapatához a magyar válogatottól.

    “Karanténban vagyok, és tíz napig csak kondiedzéseket végezhetek, de talán kedden változik a helyzet” – nyilatkozta az M4 Sport hétfői, Kézilabda magazin című műsorában a norvég bajnok Elverum HB jobbátlövője.


    A magyar válogatott szerdán 32-29-re legyőzte az Európa-bajnoki címvédő Spanyolországot az Eurokupa első fordulójában Veszprémben, majd szombaton 31-27-re kikapott Horvátország vendégeként Eszéken.


    “Nem sokan számítottak erre, az biztos! Nagyon egyben voltunk, a spanyolok ellen szinte minden összejött. A horvátok ellen éreztem egy ideig, hogy fáradtak vagyunk, de aztán sikerült felállnunk” – mondta Máthé.


    Hozzátette, örül a sok játéklehetőségnek, a közös edzéseknek, a mérkőzéseknek, és nagyon várja, hogy újra teljes legyen a nemzeti csapat kerete, ugyanis a múlt héten koronavírusos megbetegedés miatt számos alapember hiányzott.


    “Csak egyet edzettem a spanyolok elleni meccs előtt, és nagyon furcsa volt a norvég szisztémáról ilyen gyorsan átállni a spanyolra. Nem is tudom, hogyan mehetett ilyen jól a játék” – magyarázta. A jobbátlövő szerdán öt, szombaton pedig négy gólt dobott, és a védekezésből is kivette a részét.


    Mint elmondta, előző csapatában, a Balatonfüredben szinte egyáltalán nem kellett védekeznie, de az Elverumnál első számú játékos a posztján, ezért nem cserélik le a támadások után.


    Az Elverum jövő csütörtökön a MOL-Pick Szegedet látja vendégül a Bajnokok Ligája csoportkörében. A jobbátlövő közölte, nagyon várja már a meccset, és reméli, hogy a magyar együttes – amelyet szintén megtizedelt a koronavírus-fertőzés – komplett csapattal léphet pályára ellenük.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda