Rajtrács

Kanadai Nagydíj – Az időmérő első három helyezettjének nyilatkozata

A kanadai időmérő edzés Vettel sikerével zárult és ezzel megtörte a Mercedes idei egyeduralmát. Nézzük Vettel, Hamilton és Leclerc, hogy vélekedett a kvalifikációról.

Sebastian Vettel (Ferrari) – 1. rajthely

„Még dübörög bennem az adrenalin! Éreztem, hogy nagyon jól tapad az autó, és ez mindig remek érzés. Ez is egyike volt azoknak az igazán jó köröknek, amikor megvolt ez az érzés. Nagyon-nagyon éveztem, remek volt, és elképesztően boldog vagyok. A csapatom miatt is, hiszen az előző 17 futam, az előző hetek, nem sikerültek túl jól számunkra. Tegnap nem volt az igazi a tempó, ma viszont javultunk. A futamon megpróbáljuk elkerülni a leglágyabb abroncsokat, mert nem működnek túl jól.

Lewis Hamilton (Mercedes) – 2. rajthely

„Nem vagyok annyira csalódott. Mindent megtettem, amit csak tudtam, de most gyorsabbak voltak nálunk. Főleg az utolsó egyenesben, ott kinyírtak bennünket. Rengeteget, fél másodpercet hoztak rajtunk. Jól összeraktam a körömet, szóval boldog vagyok a körömmel. Tudtam, hogy gyorsak vagyunk, de ez ilyen, és jó is ez, ilyen a versenyzés. Örülök, hogy a Ferrarik közé be tudtam férkőzni. Remélem, jó show lesz holnap, mert az F1-nek erre van szüksége!”

Charles Leclerc (Ferrari) – 3. rajthely

„Nem tudom még, hogy miért szenvedtem most az autóval. Talán a beálltások nem stimmeltek most. Az elején jó voltam, de aztán ahogy javult a pálya, egyre jobban elveszítettem az irányítást. És ezt még meg kell érteni. A legjobb beállítást akartuk megtalálni a Q3-ra, de végül szenvedtem. Gratulálok Sebastiannak, nagyon megérdemli ezt a rajtelsőséget. Remélem, a futamon jobb lesz majd az autónk. Jó volt a versenytempónk, amit remélhetőleg holnap is megmutathatunk majd. Meglátjuk, ez mire lesz majd elég.”

Forrrás: M4sport

Fel