Rajtrács

Kamion Eb – Baleset miatt nem tudták megrendezni a szombati második futamot

Baleset miatt nem tudták megrendezni a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idénynyitó versenyhétvégéjének szombati második futamát a Hungaroringen.

    A délutáni, fordított rajtrácsos viadal – az első verseny első nyolc helyezettje fordított sorrendben állt fel a starthoz – az eredetileg tervezettnek megfelelően elindult, azonban az első körben történt baleset miatt piros zászlóval félbeszakították. A német Steffen Faas a második kanyart nem tudta bevenni, kicsúszott és viszonylag nagy sebességgel a gumifalba, valamint a szalagkorlátba vágódott. Bár a versenykamion átszakította a biztonsági berendezéseket, a versenyzőnek nem esett baja.


    A Hungaroring szakmai stábja elkezdte a védőkorlát és a gumifal javítását, valamint helyreállítását, egy óra szünet után azonban a versenyigazgatóság úgy döntött, hogy biztonsági okokból már nem tartják meg a futamot.


    A szezonnyitó hétvége első viadalát a német Sascha Lenz nyerte, a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője pedig négy kör után műszaki hiba miatt az élről volt kénytelen feladni a küzdelmet.


    Vasárnap az eredeti terv szerint egy újabb időmérő edzés, valamint két, egyenként 11 körös futam vár a mezőnyre.

Fotó:
Mogyoród, 2021. június 12. A győztes német Sasha Lenz, SL Trucksport 30 versenyzője a Gyorsasági kamion Európa-bajnokság első fordulójának első futamában a Hungaroringen 2021. június 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Fel