Connect with us

Labdarúgás

Júniusban sem játsszák le a bolgár-magyar meccset – hivatalos

Júniusban sem játsszák le a bolgár-magyar meccset – hivatalos


Júniusról is elhalasztották a labdarúgó Európa-bajnokság eredetileg márciusra tervezett pótselejtezőit, így a bolgár-magyar összecsapást is.

Az európai szövetség (UEFA) szerdai közlése szerint a következő lehetséges időpont szeptember 3. és 8., de problémát okozhat, hogy ekkor kezdődne a válogatottak számára a Nemzetek Ligája új idénye is.

A döntést az 55 tagországgal folytatott telefonos konferencia keretében hozta meg az UEFA.

A magyar válogatott március 26-án Bulgária vendége lett volna Szófiában, majd a párharc győztese öt nappal később az izlandi-román összecsapás nyertesét fogadta volna, immár az Eb-részvételért. Március 13-án a találkozók időpontját június 4-ére és 9-re módosították, de most ezt a dátumot is tovább csúsztatták.

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerdán közölte, hogy azok a szurkolók, akik jegyre váltható utalványt vásároltak a bulgáriai Eb-pótselejtezőre, április 30-ig jelezhetik visszatérítési igényüket, vagy megtarthatják azt a későbbi időpontig. Az MLSZ honlapjának tájékoztatása szerint „minden vissza nem váltott voucher érvényes marad a találkozóra”.

Amennyiben a mérkőzés elmarad, vagy zárt kapuk mögött rendezik meg, azon szurkolók utalványait is visszatérítjük, akik most ezt nem kérvényezték, illetve amennyiben valaki megtartja a vouchert, de az új meccsidőpont nem megfelelő számára, lehetőséget biztosítunk a későbbi visszatérítésre is” – olvasható az állásfoglalásban.

Az UEFA döntése minden, a szövetség égisze alatt zajló kiírásra is vonatkozik, beleértve a Bajnokok Ligáját, és az Európa Ligát, de érinti azokat a mérkőzéseket is, amelyeket már korábban lekötöttek júniusra. Arról, hogy mikor lehet ezeket a mérkőzéseket lejátszani, később tájékoztat az európai szövetség.

A kontinensviadalt, amelynek részben Budapest is házigazdája, a koronavírus-járvány miatt szintén elhalasztották jövő nyárra.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Labdarúgás