Kézilabda

Junior világbajnok beállóval erősített a Fradi

A junior világbajnokság álomcsapatába is bekerülő tizenkilenc éves kézilabdázó már február 6-án csatlakozik a Fradihoz.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria továbbra is marad az évek óta járt úton, vagyis a jövőben is főként magyar játékosokkal, a válogatott kerettagságra esélyes kézilabdázókkal igyekszik megtölteni a keretét. Pásztor Noémi ennek szellemében érkezik a zöld fehérekhez.

Fotó: MTI

A Budaörstől érkező 180 centiméter magas beálló Szombathelyen született és nevelkedett, 2014-ben igazolt a NEKA-hoz, majd 2017-től szerepelt a Budaörs együttesében. Noémi a nyári junior világbajnokságon az aranyérmes magyar válogatott alapembere volt, huszonegy gólt szerzett a torna során, amelyen Faluvégi Dorottyához és Háfra Noémihez hasonlóan beválasztották az All-star csapatba is. A tehetséges játékos 2019. február 6-tól 2021. június 30-ig érvényes szerződést ír alá a Ferencvárossal.

Fotó: Fradi.hu

„A Győri ETO elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen a csapatunk újfent bebizonyította, hogy helyes úton járunk, hogy túlnyomó többségben fiatal magyar játékosokra építve is fel tudjuk venni a versenyt a világ egyik legjobbjával – kezdte ekképp Bognár László, a Ferencváros kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója. – Tovább haladva a saját koncepciónk mentén nagyon örülök neki, hogy ezen az úton Pásztor Noémi is csatlakozik hozzánk, és szeretném megköszönni a Budaörsnek, hogy hozzájárul a játékosa klubváltásához. Nem titok, Danick Snelder és Hornyák Dóra kiválása után szerettük volna, ha Noémi már januártól a Ferencvárost erősíti, elvégre akkor még a Bajnokok Ligája második csoportkörére is nevezhettük volna, s bár akkor ez még nem valósult meg, a Magyar Kupában és a bajnokságban így is segítségünkre lehet. Őszintén bízunk benne, hogy Noémi csapatunk nagy erőssége lesz.”

Fotó: MTI

Pásztor Noémi szerdán délután már a Népligetben edz, és a tervek szerint jövő szerdán, a Vác elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozhat be tétmérkőzésen.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek, kicsit még izgulok, de pozitívan várom az edzéseket és a mérkőzéseket – mondta Pásztor Noémi. – Nagyon sajnálom, hogy Budaörsön az elmúlt időszak nem a tervek szerint alakult, és bízom benne, hogy a lányok nélkülem is kiharcolják a bennmaradást. Sokat köszönhetek a klubnak, ott lettem NB I-es kézilabdázó, de úgy érzem, a fejlődésem szempontjából nagyon jó, hogy már most csatlakozhattam a Fradihoz.” Forrás: Fradi.hu

Fel