Labdarúgás

Jövő héten kezdődne, de még nincs házigazdája a Copa Americának

A dél-amerikai szövetség elemzi a helyzetet azon országok tekintetében, amelyek érdeklődést mutatnak a kontinensviadal rendezése iránt.

Kolumbia kiesését követően a társházigazda Argentínában sem rendezik meg idén a labdarúgó Copa Americát, amelynek rajtját jövő vasárnapra tervezték.

A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) vasárnap este közölte, hogy a “jelenlegi körülményekre való tekintettel” az a döntés született, miszerint Argentína sem lesz rendezője az idei tornának, amelyet tavalyról a pandémia miatt halasztottak el.

A “jelenlegi körülményeket” ezúttal nem részletezték, de az minden bizonnyal ismét összefüggésben van a koronavírus-járvánnyal. Argentínában ugyanis májusban növekedtek az esetszámok, ami a kormányt szigorú szabályok bevezetésére kényszerítette. Ennek egyik eleme volt, hogy az országban másfél héttel ezelőtt kilenc napra felfüggesztették az összes labdarúgó-bajnokságot.

A CONMEBOL annyit fűzött még a közösségi oldalán adott tájékoztatáshoz, hogy “elemzik a helyzetet azon országok tekintetében, amelyek érdeklődést mutatnak a kontinensviadal rendezése iránt”.

A szervezet név nélkül nyilatkozó alkalmazottjai ugyanakkor nem tartották kizártnak, hogy a 47. Copa America – amely jövő vasárnaptól július 10-ig tartana – végül törlésre kerül. A társrendező Kolumbia az országban tapasztalható feszült politikai helyzet miatt május 20-án esett el hivatalosan a torna rendezésétől.

Fel