Rajtrács

Jerezi Moto GP Nagydíj: Marquez rajt-cél győzelem, Rossi előrejött de csak hatodik

A spanyolországi Jerezben versenyzett a hétvégén a Moto GP mezőnye. A királykategóriában a spanyol Marc Marquez rajt-cél győzelmet aratott. A nagy öreg Valentino Rossi csak a 13. helyről rajtolhatott, ami alapvetően meg is határozta versenyének kimenetelét. Szépen lépegetett feljebb a Doktor de a hatodik pozíciónál nem jutott feljebb.

A rajtot a harmadik helyről startoló regnáló világbajnok Marquez kapta el, és egyből az élre állt, amit az egész verseny során megőrzött. Nagy különbséggel és egy keréken ért a célba. Fabio Quartararo aki a pole-ból indult szépen lassan esett vissza a futam során és műszaki hiba miatt fel is kellett adnia a versenyt. A sebességváltóval akadtak gondjai. Marquez csapattársa Jorge Lorenzo végig szenvedett ma is a technikával és kiábrándító versenyzéssel csak a 12 helyen tudott végezni.

Valentino Rossi sokáig Jack Miller mögött motorozott és nem tudta vagy nem akarta megelőzni az olasz sztár, nem tudni, de a futam utolsó harmadában megindult Rossi, és szépen előzgetve feljött a hatodik helyre.

A Suzikis Rins újra bizonyította klasszisát és a Suzuki potenciálját, mert egy nagyon szép második helyet produkált a mai spanyol futamon.

Marc Marquez (1., Honda): „ Őszintén szólva, ma ez sokkal inkább mentális nehézség volt, mint fizikai, mert az Austinban történt hiba után nem volt könnyű idejönni, és a rajt után egyből az élen menni és végéig vezetni. Tudtam, hogy ma jó lesz a teljesítményem és a motor is jól fog menni. Nagyon jónak éreztem magam, és hasznos volt megérteni, hogy miért estem el Austinban. A csapat fantasztikus munkájának köszönhetően olyan simán hajtottam, ahogy akartam. Most ki kell élveznünk a győzelmet és a bajnokságban is vezetünk.

Alex Rins (2., Suzuki): „ Itt nem könnyű vezetni. Visszaestem, de sikerült visszajönnöm, és nagyon boldog vagyok a második hellyel itt Jerez de la Fronterán ”.

Maverick Vinales (3., Yamaha): „ Sokat küzdöttünk az elején, és végül sikerült megtalálnunk egy olyan módszert, amely nagyon jól működött. A rajt után sikerült megnyerni a párharcokat. Bizalomra van szükségem, a csapat nagyon jól működik. Mindig küzdöttem itt Jerezben, de ma ez olyan, mint egy győzelem. Nagyon boldog vagyok, nehéz volt, de keményen dolgoztunk .

The post Jerezi Moto GP Nagydíj: Marquez rajt-cél győzelem, Rossi előrejött de csak hatodik appeared first on Rajtrács.

Fel