Jégkorong

Jégkorong Erste Liga – Volt NHL-est igazoltak az Acélbikák

Az amerikai Jason Bacashihuát, a korábban az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) is szereplő kapust szerződtette az Erste Ligában érdekelt Dunaújvárosi Acélbikák.

    A klub honlapjának beszámolója felidézte: a 38 éves kapust 2001-ben az első kör 26. helyén draftolta a Dallas Stars. Az NHL-ben a St. Louis Blues színeiben mutatkozhatott be, miközben a 2005/06-os, illetve a 2006/07-es szezonban az amerikai felnőtt válogatott tagjaként részt vett két világbajnokságon is.


    Az AHL-ben 298 mérkőzésen állt a kapu előtt, 2012-től három idényen át a német élvonalban (DEL), a Straubing Tigersben játszott, majd a szlovák Extraligában szereplő Besztercebányához igazolt. Ott két szezont töltött el, bajnok lett, és a legjobb kapottgól-átlaggal zárta a 2016/17-es szezont. Ezután több országban is megfordult, legutóbb az Alpesi Ligában szereplő Sterzing/Vipiteno kapusa volt.


    Az amerikai hálóőr pénteken érkezik meg Dunaújvárosba, ha a szakvezetés úgy dönt, akár már az U20-as válogatott elleni szombati edzőmérkőzésen kapuba állhat az Acélbikák színeiben.

Fel