Connect with us

Kosárlabda

Ivkovics egyelőre csak egy meccsre koncentrál

Ivkovics egyelőre csak egy meccsre koncentrál


A férfi kosarasok nem tartalékolnak a könnyebbnek tűnő mérkőzésekre sem a Kijevben rendezendő Eb-selejtezőkön.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány szerint a férfi kosárlabda-válogatott nem tartalékol a könnyebbnek tűnő mérkőzésekre a Kijevben csütörtöktől hétfőig esedékes Európa-bajnoki selejtezőkön. A szakvezető a szerdai online sajtótájékoztatón elmondta, negyedik napja vannak az ukrajnai buborékban, és mindenki negatív koronavírustesztet szolgáltatott.

Próbáljuk kizárni, hogy öt nap alatt négy meccs vár ránk, most csak az elsőre koncentrálunk a címvédő szlovénok ellen” – fejtette ki az MTI-nek. “Nem mondanám fair playnek a mérkőzéseink időbeosztását, kevés időnk lesz a regenerálódásra. Az osztrákok tűnnek a legverhetőbbnek, de nem taktikázunk, ráadásul nagy a titkolózás náluk, így azt sem tudjuk, hogy állnak majd ki.”

A magyarokra csütörtök este váró szlovénokról – akiket a magyarok egy éve legyőztek Szombathelyen – Ivkovics Sztojan közölte, komoly, kiélezett meccsre számít már csak azért is, mert az ellenfélnél a sok ABA ligás (azaz a posztjugoszláv országok közös bajnokságából érkező) játékos mellett spanyolországi és franciaországi légiósok is lesznek. A kijevi körülményekről a kapitány elmesélte, hogy ezúttal egy lazább buborékról van szó.

Egyszer teszteltek le mindenkit, és tudtommal már nem is fognak. A szlovénoktól a delegáció egy tagja pozitív tesztet szolgáltatott, de ez nem fogja befolyásolni a holnapi meccset” – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Perl Zoltán megerősítette, hogy a csapat hozzáállásán semmi sem fog múlni. “Motiváltak vagyunk, jó a hangulat. Meccsről meccsre gondolkozunk, és egyelőre csak a holnapi találkozó jár az eszünkben” – jelentette ki a Szombathely játékosa.

A magyar válogatott számára a kijevi négy mérkőzésen egy győzelem is elég a továbbjutáshoz. Csütörtökön a címvédő Szlovéniával, pénteken pedig Ausztriával csap össze a csapat, majd egy nap pihenőt követően ismét az osztrákokkal találkozik, míg hétfőn a házigazda Ukrajna ellen zárja a sorozatot.

A csoportból az első három válogatott szerez részvételi jogot a kontinenstornára. A magyarok eddigi mindkét meccsüket megnyerték, a szlovénok és az ukránok pedig már kijutottak a 2022-es Eb-re, amelynek Csehország, Georgia, Olaszország és Németország ad otthont. Az osztrákok négy vereséggel a kvartett utolsó helyén állnak, és minimális esélyük maradt a továbbjutásra.

Az M4 Sport és az m4sport.hu valamenyi magyar érdekeltségű találkozót élőben közvetíti.

A magyarok hátralévő Eb-selejtezői (Kijev):
csütörtök: Szlovénia-Magyarország 20.00
péntek: Ausztria-Magyarország 18.15
vasárnap: Magyarország-Ausztria 19.00
hétfő: Magyarország-Ukrajna 18.00

Az F csoport állása:
1. Szlovénia 7 pont/4 mérkőzés (már továbbjutott), 2. Ukrajna 6/4 (már továbbjutott), 3. MAGYARORSZÁG 4/2, 4. Ausztria 4/4
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kosárlabda