Connect with us

Magyar Kosárlabda

Iványi Dalma lett a győri kosárcsapat vezetőedzője

Iványi Dalma lett a győri kosárcsapat vezetőedzője


Iványi Dalma lett az Uni Győr MÉLY-ÚT női kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

    A klub szerdán hivatalos internetes felületein adta hírül, hogy a következő szezonban a 44 éves, 134-szeres válogatott klasszis ül majd a kispadon.


    “Egy-másfél éve érett bennem a gondolat, hogy kipróbálnám magam a legmagasabb szinten is, nagyon várom ezt a lehetőséget” – mondta az M4 Sportnak Iványi Dalma. “A hozzám közel állók mind támogattak a döntésemben, amely egyben azt jelenti, hogy véget ért a megbízatásom a PVSK akadémiáján. Húsz év után elhagyom Pécset, és remélem, most jó ideig győri lakos leszek. Elsőként egészséges magabiztosságot, hitet és összetartást szeretnék alapként kiépíteni, és jó légkörben dolgozni” – mondta a korábbi klasszis hozzátéve, hogy párhuzamosan tovább dolgozik a női válogatott szakmai stábjában is.


    Fűzy András klubelnök úgy vélte, Iványi Dalma olyan, mint egy jó cabernet, amely a hatodik év után hozza ki magából a legjobb ízeket.


    “A viccet félretéve, egy lendületes, fiatal stábot képzeltünk el a csapat élén. Próbálunk minél több magyarnak lehetőséget adni, egy építkező programot indítottunk el, ezért 3 plusz 2 éves szerződést ajánlottunk Dalmának. Szerény célokat tűzünk ki, nem helyezésben gondolkodunk, de a hosszú távú cél az, hogy bajnokok legyünk” – fejtette ki a sportvezető, aki elárulta, hogy Székely Norbert szövetségi kapitányra tanácsadóként számít az egyesületben.


    A Rába-partiak a szerb Milos Pavlovic irányításával kezdték meg a szezont, akit decemberben a győri utánpótlásban dolgozó bosnyák Merim Mehmedovic váltott. A szezon márciusban félbeszakadt a koronavírus-járvány miatt, s a szövetség nem hirdetett bajnokot. A leállás idején a Győr 10 győzelemmel és 12 vereséggel a tabella 8. helyén állt.


    A 2014-ben visszavonult Iványi Dalma a PVSK-val és a PINKK-kel összesen tíz bajnoki címet és 11 kupaaranyat gyűjtött, emellett kétszeres Euroliga-bronzérmes. A válogatottal egy világ- és négy Európa-bajnokságon szerepelt. Ő volt az első magyar, aki pályára lépett az észak-amerikai ligában (WNBA), ahol a Utah Starzz, a Phoenix Mercury és a San Antonio Silver Stars együttesét erősítette.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Magyar Kosárlabda