Connect with us

Angol Foci

Itt a FIFA döntése, a Cardiff-nak fizetnie kell az elhunyt Emiliano Salaért

Itt a FIFA döntése, a Cardiff-nak fizetnie kell az elhunyt Emiliano Salaért


A FIFA ( Nemezetközi Labdarúgó szövetség) meghozta döntését a Nantes beadványával kapcsolatban. A Cardiff City-nek fizetnie kell Emiliano Saláért a francia Nantes csapatának. Az összeg amit a szövetség megállapított 6 millió euró – írta a BBC.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség az ügy kivizsgálása után a Nantes-nak adott igazat, s a Cardiffot a február óta esedékes első részlet megfizetésére kötelezte, ez az összeg a 6 millió euró. A többi részletet is ki kell majd fizetnie az angoloknak minden valószínűség szerint a 17 milliós vételárból, bár erről nem szólt a híradás konkrétan. Azonban logikusan ha egy részletet kifizettet a FIFA, akkor a többit is át kell utalnia a Cardiffnak.

Képtalálat a következőre: „emiliano sala”
Fotó: Google

Mint ismert, a két klub január 19-én állapodott meg a játékos vételáráról, azonban két nap múlva, a Cardiffba tartó repülőút során Emiliano Sala életét vesztette.

A Nantes az üzlet hivatalos megkötésére hivatkozva azóta is követeli azt a 17 millió eurót, amelyet a Cardiff ajánlott az argentin támadóért, az álláspontok azonban sokáig nem közeledtek. A FIFA lépett az ügyben, és április 15-ig szabott határidőt, hogy a két klub megegyezzen az átigazolási díjról.

“A Cardiff City megkérte a FIFA-t, hogy hosszabbítsa meg a határidőt az ügy rendezésére. Klubunk nemrég kezdeményezett egy találkozót a Nantes képviselőivel, hogy megvitassuk Emiliano Sala tragédiájának helyzetét és a tervezett átutalás kérdéseit. A mai napig a Cardiff City nem kapott választ a Nantes-tól” Ezért került az ügy a FIFA döntéshozói elé.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Angol Foci