Tenisz

Isztambuli tenisztorna – Stollárék párosa búcsúztatta a 2. kiemeltet

Stollár Fanny és svájci társa, Xenia Knoll negyeddöntőbe jutott a 250 ezer dollár (71 millió forint) összdíjazású isztambuli salakpályás női tenisztorna páros versenyében.

    Stollárék a keddi nyolcaddöntőjében a második kiemelt duóval, a belga Kirsten Flipkensszel és a svéd Johanna Larssonnal mérkőztek meg, és bizonyultak jobbnak két szettben. Az első játszmát simán nyerték, majd a másodikban is vezettek már 5:1-re, amikor a rivális egyenlített a szettben. Akkor azonban Stollárék elvették az ellenfél adogatójátékát, majd hozták a sajátjukat, és a második meccslabdával lezárták az 1 óra 15 percig tartó összecsapást.

Fotó: Twitter


    A magyar játékos és társa a negyeddöntőben a chilei Alexa Guarachi és az amerikai Sabrina Santamaria párosával mérkőzik meg.
    Egyesben Babos a selejtezőből szerencsés vesztesként került fel a főtáblára, ahol kedden sikerrel vette az első fordulót, Stollár és Bondár Anna viszont a selejtező első fordulójában kikapott vasárnap. Babos párosban a francia Kristina Mladenovic oldalán az első kiemelt a török metropoliszban, nyolcaddöntős mérkőzésükön a Cagla Büyükakcay, Pemra Özgen alkotta hazai duóval találkoznak szerdán.

Eredmények:
Páros, nyolcaddöntő:
    
Xenia Knoll, Stollár Fanny (svájci, magyar)-Kirsten Flipkens, Johanna Larsson (belga, svéd, 2.) 6:2, 7:5

Korábban:

Egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
   
Babos Tímea-Ivana Jorovic (szerb) 6:4, 6:4

Fel