Tenisz

Ismét Olivier Tauma lett Fucsovics Márton edzője

A már korábban is közreműködő francia Olivier Tauma lett a férfi tenisz-világranglista 36. helyén álló Fucsovics Márton edzője.

    „Amikor elkezdtem edzőt keresni, akkor fontos szempont volt, hogy legalább húsz versenyre el tudjon jönni velem egy szezonban. A megfelelő személy keresésekor fontos volt a bizalom, hogy ne csak szakmailag, de emberileg is jól működjünk együtt” – írta csütörtökön Facebook-oldalán a magyar játékos. „Több jelölttel is beszélgettem, az Octagon sportügynökség is próbált segíteni. Jó érzés volt tapasztalni, hogy sokan szeretnének velem dolgozni. Mindent mérlegelve végül a korábbi edzőmmel állapodtam meg. Mindig jól dolgoztunk együtt, sikeresek voltunk. Emberileg és szakmailag is közel állunk egymáshoz, hiszem, hogy vele sikerül tovább fejlődnöm, és segít elérni a céljaimat. Olivier Tauma tehát az új edzőm, aki egyébként is csatlakozott volna a csapatomhoz, de így most csak velem fog foglalkozni” – közölte a 27 éves teniszező.

https://www.facebook.com/fucsovicsmarci/posts/305513080071033


    Fucsovics hozzátette, egyelőre a wimbledoni bajnokság végéig állapodtak meg, de mindketten hosszabb távra tervezik az együttműködést.
    A nyíregyházi teniszező korábban évekig dolgozott a nizzai akadémián a 45 éves Taumával, aki februárban került vissza az edzői stábjába.
    Fucsovics – aki legközelebb az április 15-én kezdődő monte-carlói tornán versenyez – március elején jelentette be, hogy befejezte a közös munkát Sávolt Attilával, akivel három évet dolgozott együtt. MTI

Fel