Connect with us

Röplabda

Ismét a Vasas indulhat a női röplabda Bajnokok Ligájában

Ismét a Vasas indulhat a női röplabda Bajnokok Ligájában


A koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért szezonhoz hasonlóan a következő idényben is a Vasas Óbuda csapata indulhat a női röplabda Bajnokok Ligájában.

    A magyar szövetség (MRSZ) április 9-én nyilvánította befejezettnek a bajnoki küzdelmeket, a szervezet már akkor közölte: a nemzetközi kupaindulásról az érintett klubok bevonásával, az idei és a tavalyi bajnoki, és kupaeredmények figyelembevételével döntenek.


    Az MRSZ hétfői tájékoztatása szerint a szervezet elnöksége támogatta a szakmai kollégium javaslatát, így a tavaly bajnok, idén Magyar Kupa-győztes fővárosi együttes szerepelhet ismét a legrangosabb európai kupasorozatban. A lengyel Jakub Gluszak vezette Vasas révén tizenöt év elteltével volt ismét a főtáblán magyar együttes a BL-ben.


    A kupában ezüstérmes Fatum Nyíregyháza számára az MRSZ szabadkártyás helyet igényel az európai szövetségtől a BL-re, ha azt a nyírségiek nem kapják meg, akkor a Békéscsabához hasonlóan a CEV Kupában állhatnak rajthoz.


    A bajnokság április 9-i befejezettnek nyilvánításakor az alapszakaszban első Kaposvár, illetve az UTE a Challenge Kupában indulhat.


    A férfiaknál a FINO Kaposvár indul a BL-ben, míg a kupagyőztes Pénzügyőr, az ott második Kecskemét, valamint a Kazincbarcika együttese a Challenge Kupában kíván indulni, utóbbi kettőnek a kvóta miatt csak szabadkártyával lehet erre lehetősége.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Röplabda