Connect with us

Úszás

Infarktus után gyógyul Bruce Furniss olimpiai bajnok úszó

Infarktus után gyógyul Bruce Furniss olimpiai bajnok úszó


Jól halad a kétszeres olimpiai bajnok úszó, Bruce Furniss gyógyulása múlt vasárnapi szívinfarktusa után.

    A 62 éves Furnisst vasárnap súlyos állapotban szállították kórházba Kaliforniában, Orange megyében. Az intenzív osztályon mesterséges kómában tartották, és egy speciális eljárással védték meg az agyát a szívroham következményeitől – írta a Los Angeles Times.


    Kedden még nem reagált a külvilágra, de szerdán magához tért, mozogni és telefonálni is tudott, csütörtökön pedig már a fizikoterápiát is megkezdte. Orvosai közölték, a korábbi élsportoló néhány hét alatt teljes gyógyulásra számíthat.


    Furniss fiatal kora óta Behtyerev (Bechterew)-kórral küzd, ami egy idült, fokozatosan előrehaladó gyulladásos ízületi betegség – jellemzője az ízületek és a szalagok elmeszesedése -, ennek ellenére az 1976-os montreali olimpián 200 méteres gyorsúszásban és a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként is aranyérmet nyert. Pályafutása során tíz alkalommal javított világrekordot. A Swimming World Magazine 1975-ben és 1976-ban is a világ legjobb úszójának választotta, a Hírességek Csarnokába 1987-ben iktatták be. Három alkalommal (1984, 1996, 2004) volt tagja az olimpiai fáklyafutásnak.


    Tizenhét éve Newport Beachen dolgozik egy ingatlan-tanácsadó cég vezetőjeként.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Úszás