Labdarúgás

Idegenben nyert a Paks, a Kisvárda és a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia tükörsimán verte a MOL Vidit,

Kár lenne állítani, hogy Kassai Viktor sokáig tétlen szemlélője volt az összecsapásnak, a sípmester ugyanis már a 32. másodpercben előrántotta a sárga lapot Bokros Szilárd belépője után. Szerencsére a mieink is csipkedték magukat, intenzív letámadásunkkal megzavartuk a Vidit, s ennek eredményeképp már a 8. percben megszereztük a vezetést, mégpedig ritkán látható nagy góllal: Urblík József huszonöt méterről oldott ki egy sistergős bombát – a labda gyönyörű ívű röppályája Kovácsik Ádám kapujának bal felső sarkában ért véget (0–1).

Kisvártatva Kiss Tamás labdájával a debütáns Tamás Nándor lépett volna ki a leshatáron, Elek Ákos ziccerben letarolta, ám piros lap helyett kifelé járt a szabadrúgás, Kassai ugyanis előzőleg Kissnél látott szabálytalanságot. A Vidi igazán nagy helyzetig először a 24. percben jutott: egy bal oldali szabadrúgást követően Elek fejesét védte nagy bravúrral a Radoki Jánostól bizalmaz kapó Hegedüs Lajos. Három minutummal később megszerezhettük volna a másodikat, előbb Kiss, majd Urblík révén, de mindkettejük lövését sikerrel blokkolták a Vidi-védők. A félidő hátralévő részében mindkét oldalon akadtak kisebb lehetőségek, de maradt a sokkal inkább a Vidi számára hízelgő 1–0-s Puskás-vezetés.

Fotó:MTI

A második félidő első tíz percében Stopira révén a Vidi előtt is adódott gólhelyzet, ám ziccert mi alakítottunk ki: ha a jobb oldalon kilépő Gonzalo Vega lövés helyett középre teszi a labdát, minden bizonnyal lett volna dolga az eredményjelző kezelőjének… A 60. percben a szünetben csereként beállt Hodzic már csak Hegedüssel állt szemben, de csapatkapitányunk nagy bravúrt bemutatva, lábbal védett. A 65. percben Nikolov szögletére Juhász Roland emelkedett jó ütemben, fejesét Hegedüs „kiparádézta” a léc alól, a labda Husztin keresztül Hodzic elé került, aki a kapu fölé bombázott.

Az egyre növekvő Vidi-nyomás közepette egy ellenakcióból megszereztük a második gólunkat: Kiss Tamás szép labdaátvétel után remek ütemben ugatta ki Radó Andrást, aki begyalogolt a tizenhatosra és higgadtan a bal alsó sarokba gurított (0–2).  A 88. percben a kegyelmedöfést is megadtuk a bajnoknak: Bokros szöktette  Liridon Latifit a bal oldalon ő középre adott, a belül érkeő Bacsana Arabuli az ötösről a hálóba pofozta a labdát (0–3). Forrás:Puskás Akadémia

OTP Bank Liga, 19. forduló

MOL Vidi FC–Puskás Akadémia FC (0–1)

Vezette: Kassai (Georgiou, Kóbor)

Gól: Urblík (8.), Radó A. (71.), Arabuli (88.)

Sárga lap: Stopira (14.), Milanov (34.), Fiola (54.), Futács (73.), Hodzic (84.), ill. Bokros (1.), Kiss T. (48.)

MOL Vidi FC: Kovácsik – Nego, Fiola, Juhász R., Stopira – Pátkai, Elek Á. (Hodzic, 46.), Nikolov – Milanov (Tamás K., 72.), Huszti (Futács, 72.) – Scsepovics.
PAFC: Hegedüs L. – Szolnoki, Heris, Hadzsiev, Bokros – Tamás N. (Szakály P.), Varga J., Urblík, Kiss T. (Latifi, 81.) – Vega (Arabuli, 75.), Radó A.

A Kisvárda idegenben tett nagy lépést a bennmaradás felé.

SZOMBATHELYI HALADÁS – KISVÁRDA MASTER GOOD 0–1 (0–0)

Szombathely, Szombathelyi Stadion 2512 néző, v.: Bogár G. (Lémon O. , Varga.)

Szombathelyi Haladás FC:

Király K. – Murtaz D., Nyári P., BamgBoye, Galá B., Reagy O., Priskin T., Jagodics M., Németh M., Habovda J.,

Csere: Gyurján M., Couto, Michael R., Németh M., Kolcká K., Halmosi P., Edző: Horváth Ferenc

Kisvárda Master Good:

Felipe – Vári B., Ene C., Bohdan M., Theodoros, Tsoukalas, Lucas, Grozav, Karasiuk, Seco, Horváth Z.,

Csere: Minca, Gosztonyi A., Rados P., Brana I. Izing M. Sassa Edző: Dajka László

Gólszerző: Horváth Z. az 52. percben Forrás: Kisvárda FCPaksi bravúr az MTK otthonában.

MTK Budapest – PAKSI FC 1 – 2

Az MTK Budapest: Kychak, Bognár, Gera, Gengeliczki, Torghelle, Kanta, Katona, Lencse, Selin, Vass Á., Varju  

Cserék: Horváth, Deutsch, Vogyicska, Vass P., Kulcsár, Kapronczai, George Ikenne-King  

Paksi FC: Nagy G., Gévay, Kecskés, Hahn, Fejes, Remili, Papp, Zsidai, Szabó, Kulcsár, Simon  

Cserék: Rácz, Bobál, Egerszegi, Kesztyűs, Bartha, Könyves, Lenzsér  

Fotó: Paksi FC

Németh Zoltán értékelte a Paksi FC első tétmérkőzését 2019-ben. 
„Fegyelmezetten és taktikusan játszottunk egy jól működő MTK ellen. Ellenfelünket jó játékosok alkotják és jó futballt képviselnek, így nem volt könnyű dolgunk. Úgy érzem, a héten becsületesen felkészültünk a találkozóra, ami a mai napon köszönt vissza. 2-0 után úgy éreztem, lett volna lehetőségünk végleg lezárni a meccset, de kimaradtak a helyzetek. Nyolcvan percig irányítottuk a találkozót, majd a hazai gól után már szorossá vált a párharc. Az öt perces hosszabbítást kínkeservesen vészeltük át, de mindent megtettünk azért, hogy megőrizzük az előnyünk. Ilyenkor már bármi előfordulhat, de hála Istennek vendéglátónk nem szerzett újabb gólt” – vélekedett a mérkőzésről Németh Zoltán pályaedző, aki az eltiltott Csertői Aurél helyett irányította csapatunkat ezen a találkozón. Forrás:Paksi FC


Fel