Tenisz

Hungarian Ladies Open – Stollár az amerikai Brengle ellen kezd

A világranglistán 118. Stollár Fanny az amerikai Madison Brengle (97.), Bondár Anna (224.) pedig a román Sorana Cirstea (92.) ellen kezd a Hungarian Ladies Open női teniszverseny főtábláján.

A budapesti BOK Csarnokban vasárnap a selejtezőkkel elkezdődött, 250 ezer dollár összdíjazású WTA-torna főtáblájának sorsolása kapcsán megtartott délutáni sajtótájékoztatón Stollár elmondta: csuklósérülése után nincs még százszázalékos állapotban – ezért nem játszott a Fed Kupában sem – de hazai közönség előtt azért szeretné kihozni magából a maximumot.
    A 28 esztendős Brengle-ről – aki pályafutása legjobbjaként 35. helyen is állt a WTA rangsorában – annyit fűzött hozzá, hogy bár ismeri, hiszen általában mind a ketten ugyanazokon a tornákon indulnak, tétmeccsen eddig még nem találkoztak egymással.
    „Mivel nagyon stabil játékos, ezért rá kell erőltetnem a saját játékomat, s fejben nagyon ott kell lennem” – jelentette ki Stollár.
    A másik főtáblás magyar játékosnak, Bondár Annának valószínűleg még nehezebb dolga lesz, hiszen a szintén 28 éves Cirstea legjobbjaként 2013 augusztusában a 21. volt a WTA ranglistáján. 

Fotó: m4sport


    Stollár és Bondár mellett még három hazai teniszező, Gálfi Dalma, a friss fedettpályás magyar bajnok Arn Gréta és az Australian Opent junior női párosban megnyerő Nagy Adrienn indul a Hungarian Ladies Openen, utóbbi három szabadkártyával a selejtezőben kezdett. 
    A jövő vasárnapig tartó budapesti tornát idén már harmadik alkalommal rendezik meg a BOK Csarnokban. Tavaly egyéniben a belga Alison Van Uytvanck diadalmaskodott, a párost pedig Stollár Fanny nyerte a spanyol Georgina Garcia Perezzel az oldalán. A magyar játékos idén a brit Heather Watsonnal indul, akivel a verseny harmadik kiemelt párosát alkotják. A párosra szabadkártyát kapott a Bondár Anna, Gálfi Dalma és a Jani Réka, Cornelia Lister (svéd) kettős.  
    A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) a sportolókkal közösen folytatja jótékonysági akcióját, amelynek keretében idén a nagyberényi Dr. Fauszt Miklós Általános Iskolát fogja támogatni a verseny. Az akcióban az MTSZ elkészítteti négy magyar játékos kedvenc édességét, vagyis Bondár Anna csokis málnás sajttortáját, Gálfi Dalma duplacsokis brownie-ját, Nagy Adrienn almáspitéjét és Stollár Fanny marcipános csokis teniszlabda muffinját. A szurkolók ezeket mind megvehetik és megkóstolhatják a torna helyszínén, és a bevétel – valamint a jegyeladásból befolyó összeg egy része – a tanintézményhez kerül. MTI

Fel