Connect with us

Vízilabda

Hosnyánszky Norbert és Decker Ádám is a Honvédban vízilabdázik tovább

Hosnyánszky Norbert és Decker Ádám is a Honvédban vízilabdázik tovább


Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Hosnyánszky Norbert, valamint a világbajnok Decker Ádám is a Budapesti Honvéd SE férfi vízilabdacsapatában folytatja pályafutását.

    A klub csütörtöki sajtótájékoztatón Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke elmondta, egy hosszú folyamat végén újra összeállhat egy csapat, amely olyan célok közelébe kerülhet, amelyek büszkévé tehetik az egyesületet. Hozzátette, az új vezetőedző, Szivós Márton személyében egy fiatal honvédos ül a kispadon, nagy ambíciókkal, remek “kémiával” a csapattal való kapcsolatban.


    Steinmetz Barnabás szakosztály-igazgató megjegyezte, nem változott az a koncepció, miszerint rutinos játékosok segítségével próbálják meg felépíteni a fiatal tehetségeket. “Jó csapat voltunk, de annyira nem, hogy bármilyen mérkőzést akár alacsony fokozatban, úgymond rutinból hozzunk. Viszont jó formában a legerősebb csapatokat is megszorítottuk” – fűzte hozzá a játékosként olimpiai bajnok szakember. Hosnyánszky Norberttel kapcsolatban megjegyezte, bízik benne, hogy a rutinos játékos lesz majd az, aki a klubot képviseli a magyar válogatottban az egy évvel elhalasztott tokiói olimpián.


    A két “sztárigazolás” mellett a csapathoz érkezik Szombathelyről a junior vb-bronzérmes Ekler Bendegúz, Pécsről Chilkó Márton és visszatér a saját nevelésű Kiss Bálint.    


    Szivós Márton vezetőedző elmondta, kisebb-nagyobb megszakításokkal húsz éve szolgálja a Honvédot. Hozzátette, bízik benne, hogy a rutinos klasszisokkal megerősített csapat újra a legjobbak közé tudja beverekedni magát. “Szeretném a csapatot minél sikeresebben vezetni, jó szerkezetű társaság, amely képes lehet elérni a nemzetközi kupaszereplést is, ezen kívül célom, hogy a játékosok magukhoz mérten a lehető legtöbbet fejlődjenek. Hosnyánszky Norbertet pedig a lehető legjobb állapotban szeretném átadni a tokiói olimpiára Märcz Tamásnak” – nyilatkozta Szivós Márton, aki külön köszönetet mondott Merész Andrásnak, aki “kinevelte” őt a nagycsapat számára.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Vízilabda