Connect with us

Olasz Foci

Hivatalos az újrainduló olasz futballszezon menetrendje

Hivatalos az újrainduló olasz futballszezon menetrendje


Az olasz élvonalban szereplő húsz labdarúgóklub pénteken elfogadta Vincenzo Spadafora sportminiszter csütörtöki javaslatát a szezon újrakezdésére.

A Serie A közleményben jelentette be, hogy a március 9-én félbeszakadt 2019-20-as olasz futballidény az Olasz Kupa hátralévő mérkőzéseivel folytatódik, a sorozat döntőjét pedig június 17-én rendezik meg.

Az viszont még nem tudható, hogy az elődöntő visszavágóit, a Napoli-Internazionale és a Juventus-AC Milan találkozót mikor rendezik meg. A sportminiszter ajánlása szerint a visszavágókra 13-án, a fináléra pedig három nappal később került volna sor. A kupamérkőzések ütemezését korábban az AC Milan elnöke, Paolo Scaroni ellenezte, de a Gazzetta dello Sport című sportnapilap értesülése szerint a Juventus és az Internazionale sem értett vele egyet.

A Serie A azt is hozzátette, hogy a bajnokság a június 20-21-ei hétvégén folytatódna négy találkozóval – Atalanta-Sassuolo, Verona-Cagliari, Internazionale-Sampdoria, Torino-Parma -, amely után minden csapatnak 26 mérkőzése lenne. Utána kerülne sor a maradék 12 teljes fordulóra.

A bajnoki tabellát a sorozatban kilencedik aranyérmére hajtó Juventus vezeti, egy ponttal a Lazio, valamint kilenc ponttal az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Internazionale előtt.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Olasz Foci