Angol Foci|Labdarúgás

Higuaín jövője Sarri sorsán múlhat

Amennyiben a Chelsea nem kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába, Maurizio Sarri az idény végén távozik, őt pedig az argentin csatár követheti.

Korán véget érhet mindkettejük londoni kalandja – Kép: Twitter

A Corriere Dello Sport információi szerint Maurizio Sarri semmiképpen nem maradhat a Chelsea vezetőedzője, amennyiben nem harcolja ki a Bajnokok Ligája indulást a következő idényre. Erre az olasz mesternek két fronton is lehet ugyanakkor esélye, hiszen csapata a bajnokságban harcban van a legjobb négybe kerülésért, valamint az Európa Liga megnyerése is jogot ad a legrangosabb európai klubsorozatban való indulásra.

Ez azonban látva a Kékek idei hektikus formáját korántsem biztos, hogy bekövetkezik, ez esetben pedig Sarri alig egy év után távozhat a Stamford Bridge-ről. Olasz lapok már azt is tudni vélik, hogy a 60 éves szakember útja az AS Romához vezethet, ahova követheti őt Gonzalo Higuaín. Higuaín már a Chelsea-hez is Sarri hívására érkezett, ám idáig nem váltotta meg a világot, 10 mérkőzésen csupán 3 alkalommal talált a kapuba.

A teóriát erősíti, hogy az AS Roma csupán ideiglenesen bízta meg Clauido Ranierit a csapat irányításával, a Farkasok első számú csatárát, Edin Dzekót pedig az Internazionale bombázza ajánlatokkal, őt helyettesítheti nyártól Higuaín.

Fel