Angol Foci|Labdarúgás

Hazard: Tökéletes a búcsú, ha hazahozzuk a trófeát

Bár feketén-fehéren most sem mondta ki, hogy távozik, de úgy érzi, az Európa Liga trófeájával tartozik a Chelsea szurkolóinak.

A Chelsea néhány nappal ezelőtt 130 millió fontos árat szabott ki a belga klasszisra, Hazard pedig már többször elmondta, a bakui Európa Liga-döntő után jelenti be, hogy marad-e a “Kékeknél” vagy (vélhetően) a Real Madridhoz szerződik.

Hazard

A 28 éves támadó elmondta, még mindig semmi sem biztos, de azt azért elárulta, ha távozik, a tökéletes kilépő az Európa Liga trófeájának megszerzése lenne.

“Ez egy európai sorozat, szóval nekem, a klubnak, a menedzsernek és természetesen a szurkolóknak kiemelten fontos. Amikor döntőt játszol nem számít milyen sorozatban teszed, legyen az a Bajnokok Ligája, az Európa Liga vagy Angliában a Ligakupa. Csak győzni szeretnél és kezedben tartani a trófeát, ilyen egyszerű. A szezon előtt az EL kiemelt jelentőséggel bírt számunkra és most itt vagyunk.”

“Az egyetlen célom, hogy magasba emeljem a trófeát, semmit nem számít, gólt szerzek-e vagy nem. Ha ez lenne az utolsó mérkőzésem, annyival tartozok a szurkolóknak, hogy elhozom nekik a serleget. Hogy ez lenne-e a tökéletes búcsú? Azt hiszem igen.”

Meccs

Hazard 2012-ben a Lille-től szerződött a Bajnokok Ligája akkori címvédőjéhez, a Chelsea-hez. Azóta 351 mérkőzésen 108 gólt szerzett, kétszer nyert Premier League-et, 1-1 alkalommal hódította el az Európa Ligát, az FA-Kupát, valamint a Ligakupát. A 2014/2015-ös szezonban a Premier League legjobb játékosának választották.

Fel