Connect with us

Európai Kosárlabda

Hanga Ádámék véget vetnének a Real Madrid uralmának

Hanga Ádámék véget vetnének a Real Madrid uralmának


Spanyolországi légióskodása során most játszik a legerősebb csapatban Hanga Ádám, az FC Barcelona magyar válogatott kosárlabdázója, aki a katalánokkal vasárnap megnyerte a Király Kupát.

    Ezt az M1 aktuális csatornának mondta a 31 éves válogatott játékos, aki szerint a háromnapos végjáték alatt lejátszott három mérkőzés rendkívül intenzív volt, de miután a gárda a Málaga elleni negyeddöntőben húszpontos hátrányból fordítva diadalmaskodott, az elődöntőben, majd a fináléban is koncentráltabb játékkal, magabiztosan nyert.


    A Real Madrid elleni győztes döntővel kapcsolatban megjegyezte, az ősi rivális ellen mindig különleges mérkőzéseket játszanak, ráadásul az elmúlt évtized egyfajta fővárosi dinasztiáról szól, de bízik benne, hogy ezzel a sikerrel a Real Madrid időszaka véget ért, a Barcáé pedig elkezdődött.


    Hanga – aki 2018 és 2019 után győzött ismét a kupában – tíz percet játszott a döntőben és 3 pontot, 2 lepattanót, illetve 1 asszisztot jegyzett a 88-73-ra megnyert találkozón.


    A magyar válogatottal kapcsolatban Hanga Ádám elmondta, biztos benne, hogy a gárda nélküle is kiharcolja majd az Európa-bajnoki szereplést, lehetőséget teremtve neki azzal, hogy másodszor is pályára lépjen a nemzeti együttessel a kontinensviadalon.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Európai Kosárlabda