Connect with us

Európai Kosárlabda

Hanga Ádámék minitornán fejezik be a spanyol bajnokságot

Hanga Ádámék minitornán fejezik be a spanyol bajnokságot


Egy helyszínen zajló minitornán fejezik be a spanyol kosárlabda-bajnokságot, a viadalon Hanga Ádám csapata, az éllovas Barcelona is érdekelt lesz.

    A liga honlapjának tájékoztatása szerint az első osztály 18 klubja megállapodott abban, hogy a koronavírus-járvány miatt március elején, 23 forduló után félbeszakadt pontvadászatot csak a tabella első 12 csapata folytatja. A többiek számára véget ért az idény, de egyikük sem esik ki a második vonalba.


    A 12 gárda – sorrendben a Barcelona, a Real Madrid, a Zaragoza, a Tenerife, a Bilbao, az Andorra, a Valencia, a Baskonia, a Málaga, a Burgos, a Gran Canaria és a Badalona – két hatos csoportban vív körmérkőzéseket, majd az első két-két együttes jut tovább az elődöntőbe, ennek győztesei pedig a fináléba.


    A liga közölte, ha a válság miatt május 31-ig nem sikerül elindítani a minitornát – amelyet a Kanári-szigeteken vagy Andorrában is rendezhetnek -, akkor idő előtt véget ér a szezon, és nem hirdetnek bajnokot.


    A március 8-i leálláskor Hanga Ádám csapata 19 győzelemmel és 4 vereséggel vezette a tabellát, megelőzve a címvédő Real Madridot (18/5).
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Európai Kosárlabda