Kosárlabda

Hanga Ádám: reméljük, be tudjuk húzni az első trófeát

Hanga Ádám, a Real Madrid kosárlabdázója csütörtökön a Pamesa Valencia ellen lép pályára a spanyol Király Kupában, amelyet a magyar válogatott játékos reményei szerint idén már sikerülhet megnyernie klubjával.

    A 33 éves játékos hétfőn az M1 aktuális csatornának elmondta, csapatával bizakodva várják a sorozat nyitómérkőzését, mivel ebben a szezonban már kétszer is legyőzték a Valenciát. Kiemelte ugyanakkor, hogy ellenfelük jelentős változáson ment keresztül és úgy tűnik, az utóbbi időben ők is megtalálták a győzelem útját.


    „Az első mérkőzés mindig nagyon intenzív, érzelmekkel és egy kicsit talán izgulással is teli, úgyhogy nagyon remélem, a csapatunk jól fogja venni az akadályt” – mondta Hanga, aki tavalyelőtt még a Barcelonával hódította el a kupát.


    Hozzátette, reméli, hogy a kupára szépen összeérik a játékuk, és már most be tudják húzni első trófeájukat.


    A magyar játékos elmondása szerint bárhol bevethető, több poszton tudja segíteni a Real Madridot, ráadásul előny, hogy 17 fős keretüknek köszönhetően kiszámíthatatlan, milyen felállásban lépnek pályára.


    Amennyiben Hanga Ádám csapata sikeresen veszi a badalonai negyeddöntőt, akkor a Barcelona-Málaga párharc győztesével kerül szembe a Király Kupa döntőbe jutásáért.

Fel