Kosárlabda

Hanga Ádám elmondta, hogy miért nem játszhat a válogatottban

A magyar férfi kosárlabda-válogatottnak a világbajnoki selejtezőcsoportja harmadik helyén kellene végeznie ahhoz, hogy kijusson a Kínában rendezendő világversenyre.

Három hét múlva játszunk Olaszország és Horvátország válogatottja ellen, és nagyon kellene a jó eredmény mindkét meccsen, ahhoz, hogy megmaradjon az esély a kijutásra.

Fotó: Twitter

Sajnos majdnem biztos, hogy a csapat egyik legjobbja Hanga Ádám nem fog játszani. Erről a Digi Sport Eurostep című magazinjában beszélt a kialakult helyzetről.

Miért van az, hogy az Euroligában szereplő válogatott játékosok nem szerepelhetnek a VB selejtezőkön?

Fotó: Twitter


Az Euroliga és a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) jó ideje képtelen összeegyeztetni az éves kosárlabda-naptárt, így a sportolóknak kell eldönteniük, hogy a klubjukban vagy a válogatottban szerepelnek. A játékosok pedig – érthető módon – a fizetésüket biztosító klubcsapatuk Euroliga-mérkőzéseit választják.

„Azt gondolja minden néző, hogy miért nem megyünk el, úgyis megtehetnénk, ha a klubunk megharagszik ránk, az nem nagy baj. Nyilván a klubtól ígyis-úgyis meg fogom kapni a fizetésemet, ez tény, de én például hosszú távon tervezek a Barcelonával. Nagyon kényes téma, és nagyon remélem, hogy meg fog oldódni.Fölösleges stressz, ami elkerülhető lenne azzal, ha az Euroliga és a FIBA el kezdene kommunikálni egymással, és valamilyen megoldást találnának, és nem azt mondanák, hogy majd lesz ami lesz, és inkább a játékosokra hagyjuk, hogy döntsenek”- mondta Hanga Ádám.

Fotó: Twitter

„Az lesz a vége, hogy a FIBA-nál nem is a legjobb válogatott játékosok játszanak majd, pedig az lenne a cél, hogy eladják a legeslegjobb kosárlabdát Európában,márpedig, ha az euroligás játékosok nem mennek el a válogatottakba, akkor nyilván a játéknak nem lesz ugyanaz a minősége.Nagyon érdekes ez a téma, és nagyon remélem, hogy még fogok tudni játszani a válogatottban, de egyelőre úgy néz ki, hogy ez nagyon nehéz lesz, főleg a szezon közbeni mérkőzéseken.” Forrás. Digi Sport

Fel