Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Hamilton: ” A középcsapatok sokkal jobban összébb húzzák a rajtrácsot”

Jövő héten kezdődik a Formula-1-es világbajnokság Ausztráliában. A februári tesztsorozat végeztével mindenki így Lewis Hamilton is elmondta véleményét az előttünk álló szezon erősorrendjének alakulásáról.

2013-ban a szezonnyitó futamot Kimi Raikkönen nyerte a Lotus autójával. Azonban azóta csak a Mercedes a Ferrari és a Red Bull istállók autói tudtak futamgyőzelmet aratni. Nem valószínű, hogy ez idén megváltozna, de azért talán sokkal közelebb vannak a középcsapatok az élmenőkhöz, mint az elmúlt versenyévekben.

Fotó: Twitter

„Azt hiszem, hogy a három legjobb csapat sokkal előrébb tart, de ahogy tudom a középcsapatok sokkal jobban összébb húzzák idén a rajtrácsot. Nem tudom, hogy ki lehet idén a negyedik erő, de a különbséget megfelezték az élen menőkhöz. eddig egy másodperc körül volt a diferencia körönként és ez talán már csak fél szekundum. Meg kell látni, hogy miként fejlődnek az autók és ha tényleg közelebb tudnak jönni, akkor nagyon izgalmas lesz a szezon. Talán lesz olyan futam, ahol a Renault vagy a Racing Point előrébb lesz mint más csapatok.”- mondta el Hamilton a Crash.net -nek

Fel