Kézilabda

Győzni kell Celjében a Szegednek, 250 szurkoló segíti a csapatot

Ma délután 17 órától a Celje vendégeként lép pályára a Szeged csapata a férfi Bajnokok Ligájában.

A MOL-Pick Szegednek kötelező a győzelem a mai mérkőzésen, és így is készülnek a csapat játékosai. Ma délelőtt egy kis városnézéssel töltötték idejüket a fiúk, és hangolódtak fejben a meccsre.

Rangadóval indította a 2019-es esztendőt az RK Celje Pivovarna Lasko. Az örök rivális Gorenje Velenje otthonában nyitottak a bajnokságban, ahol az első félidőt a hazaiak uralták, már négy góllal is vezettek, de 12–12-es döntetlennel mentek szünetre. A második játékrészben folytatta a Celje jó játékát, amit az első végén mutatott. Egyre nagyobb előnyben kézilabdázhatott a szlovén bajnoki címvédő. Két balátlövője, Josip Sarac és a Veszprémtől kölcsönkapott William Accambray repítette őket előre hét, illetve hat találattal. Végül 30–26-os győzelmet arattak Velenjében.

A szlovén férfikézilabda-bajnokság legnagyobb meglepetését okozta szerdán a Trimo Trebnje azzal, hogy a Celjét otthonában, a Zlatorog Arénában győzte le 31–26-ra. A trebnjeiek a nyolcadik helyen állnak a tabellán, azonban az alapszakasz-elsősége így sem forog veszélyben holnapi ellenfelünknek, mivel vesztett pontok tekintetében jobban állnak, mint a második pozíciót elfoglaló Riko Ribnica.

Bajnokok Ligája-csoportunkban a kiesést jelentő 7. helyen állnak jelenleg a celjeiek, de csak rosszabb gólkülönbségük miatt a Motor Zaporizzsjával szemben. Egy jó jó tavaszi idénnyel akár a 4. pozíció elérésére is képesek lehetnek. Forrás: MOL-Pick Szeged

Fel