Connect with us

Labdarúgás

Gyász: Elhunyt a 86-ban világbajnok argentin csapat játékosa

Gyász: Elhunyt a 86-ban világbajnok argentin csapat játékosa

Hosszú súlyos betegség következtében hétfőn elhunyt José Luis Tata Brown az argentin labdarúgó válogatott korábbi játékosa. 1986-ban a mexikói Vb-n aranyérmet szerzett a csapattal és a döntőben gólt is szerzett.

Brownt hatvankét éves korában érte a halál és hosszú ideje Alzheimer kórban szenvedett. Érdekesség, hogy a 86-os döntőben vállsérülést szenvedett, de nem ment le, hanem egy lyukat vágtak a mezén és a felkötött kezét kidugva rajta, továbbra is küzdött a döntőben.

Fotó: Google

A karizmatikus játékos Argentínában és külföldön is több csapatban megfordult (hazájában az Estudiantes de La Plata-ban , a Boca Juniors-ban és a Rácing- ben játszott ),  Kolumbiában ( Atlético Nacional ), Franciaországban(Brest) és Spanyolországban ( Real Murcia ) is bizonyította tehetségét. Brown egyike azon kevés játékosnak a történelemben, akik nyertek Világbajnokságot úgy, hogy nem volt egyetlen profi klubbal sem szerződésben.

Az argentin nemzeti csapatban 36 meccset játszott, és gólt szerzett a 86-os világbajnoki döntőben, Németország ellen . Az argentin foci számos személyisége, köztük az AFA( argentin labdarúgó szövetség) , részvétét fejezte ki a családnak, és több híres játékos is üzent a közösségi médián keresztül.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Labdarúgás