Connect with us

Angol Foci

Guardiola megvédte az Arsenal sokat bírált edzőjét

Guardiola megvédte az Arsenal sokat bírált edzőjét


A Manchester Cityt irányító Pep Guardiola kiállt egykori segítője, Mikel Arteta mellett és azt mondta: az Arsenal vezetőinek továbbra is bízniuk kell a szakemberben, s a gyengébb bajnoki rajt után bekövetkezik majd a fordulat a labdarúgócsapatnál.

Az Ágyúsok 12 meccsen 13 pontot szereztek a Premier League-ben, ez a klub történetének egyik legrosszabb idénykezdése, a spanyol vezetőedzőn pedig egyre nagyobb a nyomás. A szakember egy éve irányítja az együttest, korábban Guardiola másodedzőjeként két bajnoki cím, egy FA Kupa- és két ligakupa-győzelem részese volt a Citynél.

“Az Arsenal nem találna jobb edzőt nála – jelentette ki Guardiola. – Nem kell nyilvánosan a támogatásomról biztosítanom, mert bírja a támogatásomat. Ő az egyik legjobb szakember, akit valaha láttam, és akivel valaha együtt dolgoztam. Biztos vagyok benne, hogy bekövetkezik a fordulat és a csapata úgy teljesít majd, ahogy azt mindenki várja. Ha egy klub hullámvölgyben van, időre van szüksége. Ha én az igazgatótanács tagja lennék, nem lenne kétségem a képességei felől, és hogy az Arsenal újra a megérdemelt helyére kerül.”

Az egyesület technikai igazgatója, Edu is kiállt Arteta mellett.

“Mikel remekül végzi a munkáját – mondta. – Persze normális és könnyű csak az eredmények alapján megítélni valakit, de én látom a jövőt, látom az építkezést és hogy hova tartunk. Nagyszerűnek látom a jövőt. Tudom, hogy a jelen helyzetben ez most furcsán hangzik, de én így érzem.”

Az Arsenal jelenleg csak a 15. helyen áll a tabellán és öt pontra van a kieső zónától.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Angol Foci