Bajnokok Ligája

Guardiola és Pochettino nyilatkozata a ma esti ütközet előtt

Angol párharcot rendeznek ma este a Premier League negyeddöntőjének első körében, a Tottenham a Manchester City-t látja vendégül.

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere első körben csapatát méltatta, amiért az továbbra is három fronton áll és úgy véli, minden sorozatban esélyesnek számít.

„Természetesen némi előny a Tottenham számára, hogy többet pihenhettek. Nekünk hétvégén az FA-Kupában a döntőért kellett játszanunk, de élvezzük, hogy ennyire jók vagyunk. Már megnyertük a Ligakupát és minden mérkőzésen nagy célokért küzdünk. Sok meccs van játékosaim lábában, de napról napra bizonyítanak, ők az én hőseim, nem aggódom.”

A Manchester City december 30-a óta 23 tétmérkőzést vívott meg, amelyből 22 alkalommal győztesen vonult le a pályáról.

Manchester City

„Azért ez nem túl rossz, ha minden sorozatban harcban vagy, azt a számok is megmutatják. Időnk azonban nincs arra, hogy bárminek örüljünk. Nem gurítunk le egy pohár borral többet, étkezünk rendesen és tisztességgel készülünk a Tottenham ellen.”

A spanyol szakvezető emellett dicsérő szavakkal illette ma esti ellenfelét is, amelyről nem gondolja, hogy Harry Kane révén csupán egyemberes gárda lenne.

„Ha ezt mondanám, azt hiszem a kolléga (Pochettino) joggal sértődne meg. Kane egy fantasztikus játékos, a modern csatár minden erényével rendelkezik, de a Tottenham az elmúlt évek tudatos építkezésével jutott el mostani szintjére, amiért tiszteletet érdemelnek.”

Maurizio Pochettino elmondása szerint élete legnehezebb párharca lesz a Manchester City elleni. Az argentin edző szerint nem ők számítanak esélyesnek, de mindent bevetnek majd, hogy meglepjék ellenfelüket.

Tottenham

„Igen, azt hiszem nyugodt szívvel mondhatom, hogy ez az eddigi legfontosabb két mérkőzés lehet a karrieremben. Számunkra már az extra teljesítmény, hogy itt vagyunk a legjobb nyolc között. Tudjuk mennyire nehéz bekerülni az elődöntőbe, de próbálkozni fogunk. A Manchester City eredményei önmagukért beszélnek, fantasztikus csapat egy fantasztikus menedzserrel az élén, amiért jár nekik az elismerés.”

A „Sarkanytúsok” menedzsere elmondta, nem feltartott kézzel mennek ki a pályára, a saját játékukat szeretnék játszani.

„Ez lesz a második mérkőzésünk az új stadionunkban és az első a Bajnokok Ligájában. Remélhetőleg félelmetes lesz a légkör, ami az ellenfelünk dolgát is megnehezíti. Agresszívak leszünk, megpróbálunk dominálni. Volt időnk felkészülni a párharcra és végső soron 11 ember lesz 11 ember ellen a pályán, szóval bármi lehetséges.”

A Tottenham Hotspur – Manchester City Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzés ma este 21 órakor veszi kezdetét, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.

Fel