Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Giovinazzi: Szerencsés vagyok, hogy Raikkönen a csapattársam

A fiatal és egyelőre tapasztalatlan olasz tehetség a Ferrari tartalék pilótai pozíciójából az Alfa Romeo Racing F1-es versenyzője lesz 2019-ben. Nem kisebb név mellett fog pallérozódni, mint a világbajnok és közönség kedvenc finn Kimi Raikkönen.

Anzonio Giovinazzi nagyon örül a lehetőségnek és nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy Kimi lesz a csapattársa. Ebben az évben úgy gondolja, hogy a legfontosabb a tapasztalat szerzés lesz, és szeretne mindenben tanulni világbajnok kollégájától.

Fotó: Autosport

„Szerencsés ember vagyok, hogy Kimi Raikkönen csapattársa lehetek, ez egy jó próbatétel lesz nekem. Az elmúlt időben többet dumáltunk egymással, mint az utóbbi két évben összesen, a Scuderiánál! Szerencsés fickó vagyok” – mondta poénkodva az elmúlt két évet a Ferrari fejlesztő pilótájaként szolgáló Giovinazzi az Autosport kérdéseire válaszolva.

Arra a kérdésre, hogy milyen volt Vettellel és Raikkönennel dolgozni, így felelt az ifjú olasz: „Amikor elkezdtem a Ferarris munkát óriási dolog volt, hogy Kimivel és Sebbel voltam együtt. Később ez is napi rutinná vált, de én mindig keményen dolgoztam mert lehetőségként tekintettem rá, ez volt az útja, hogy meggyőzzem a Ferrarit arról, hogy pilótaülést érdemlek.”

Giovinazzi elmondta még, hogy nagyon motivált, mert bizonyítani akarja a Ferrarinak, hogy jól döntöttek vele kapcsolatban.

Fel