Kosárlabda

Gáspár Dávid: szeretnénk kiélvezni ezt a sikert

Nehéz szezonról és a siker kiélvezéséről is beszélt Gáspár Dávid vezetőedző, miután a Sopron Basket csütörtökön 72-65-re győzött a francia Montpellier vendégeként a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében, ezzel 2-0-ra megnyerte a párharcot, és sorozatban negyedszer bejutott a négyes döntőbe.

    “Tudtuk, hogy a Montpellier otthon igen veszélyes ellenfél, a szezon során ezt többször is bizonyította. Agresszívan, ránk nyomást helyezve játszott, és voltak időszakok, amikor erre nem reagáltunk jól, elkövettünk hibákat” – értékelte a mérkőzést a klub honlapjának a tréner. “A kulcspillanatokban viszont jó döntéseket hoztunk, és megőriztük az elonyünket.”


    A szakember kifejtette, nehéz szezonja van a csapatának, így különösen boldog, hogy újra részesei lehetnek a Final Fournak.


    “Büszke vagyok a csapatra, az egész klubra, pár napig szeretnénk kiélvezni ezt a sikert!” – tette hozzá.
    A csapatkapitány Fegyverneky Zsófia azt emelte ki, hogy rendkívül fizikális meccsen vannak túl.


    “Küzdelmes mérkozés volt, de 40 percen keresztül koncentráltunk, és megharcoltunk ezért a pillanatért. Nagyon boldog vagyok, hogy egymás után négyszer sikerült bejutnunk a Final Fourba, ez önmagáért beszél. Most itt van az idő az ünneplésre!” – mondta mosolyogva.


    A Sopron 2009, 2018, 2019 és 2021 után az ötödik Final Fourjára készülhet. Az eddigi legjobb eredménye a 2018-as, hazai pályán megszerzett ezüstérem volt.


    Az idei négyes döntőt április 8. és 10. között rendezik az egyik résztvevő csarnokában. Eddig a Sopron mellett a favorit török Fenerbahce biztosította a helyét, a Schio (olasz)-USK Praha (cseh) és a Girona (spanyol)-Salamanca (spanyol) párharc a jövő héten folytatótik.


    Az már biztos, hogy a Final Four elődöntőjében Gáspár Dávid együttese spanyol ellenféllel, vagyis a Girona-Salamanca csata továbbjutójával csap majd össze.

Fel