Tenisz

Fucsovics Márton: szeretnék visszazökkenni a normál kerékvágásba

Az idény kezdete kapcsán főként az ausztráliai versenyekről beszélt Fucsovics Márton, a jelenlegi legjobb magyar teniszező.

    „Jövő szerdán indulok Ausztráliába, ez egyben azt is jelenti, hogy még itthon leszek a hétfői Év sportolója-eredményhirdetés napján” – nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek.


    „Természetesen nagy megtiszteltetés és öröm, hogy Gulácsi Péterrel és Szoboszlai Dominikkal együtt bekerültem a legjobb háromba a férfiaknál” – mondta a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt szavazásról, melynek díjátadóját a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül tartják meg a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban.


    Ami a melbourne-i túrát illeti, érkezéskor a teljes mezőnyre érvényes, kötelező karantén vár a világranglista 55. helyezettjére.


    „Kéthetes karantén lesz, de a buborékon belül mozoghatunk, edzhetünk. Gondolom, a szabályok hasonlóak lesznek a tavaly Amerikában megszokotthoz” – mondta a 28 éves játékos, aki február első hetében – az Australian Open előtt – a Melbourne 2 elnevezésű felvezető tornán vesz részt. Ennek a húzónevei a svájci Stan Wawrinka és a közönségkedvenc Nick Kyrgios lesznek, míg a top 15 játékosai a párhuzamosan szintén Melbourne-ben sorra kerülő ATP Kupán szerepelnek majd.


    „Nem úgy készülök hogy ettől egyszerűbb lesz a helyzetem. A ranglistán 150 olyan játékos van, aki bármikor elérhet jó eredményt. Rengeteget jelent a jó felkészülés és a formaidőzítés, én inkább ebben bízom” – fejtette ki a magyar Davis Kupa-válogatott vezére.


    Arra a kérdésre, hogy két hónap szünet után ugyanolyan „éhes-e” már a versenyzésre, mint tavaly, az amerikai viadalokat megelőző leállás során, Fucsovics Márton közölte:


    „Az én életem gyerekkorom óta a teniszről szól. Nekem az a természetes, ha úton vagyok és versenyzek. Szeretnék már visszazökkenni a normál kerékvágásba, és azzal tölteni az időmet, amihez értek. Persze, nagyon várom már az első tornákat, emellett szeretem Ausztráliát, jó ott versenyezni. Bízom magamban, és abban is, hogy sikerül” – tette hozzá a magyar éljátékos, akit a tavalyi Australian Openen a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer állított meg a nyolcaddöntőben.

Fel