Tenisz

Fucsovics kiesett az Ausztrál Openről

Fucsovics Márton sajnos még játszmát sem tudott nyerni a horvát Ciric ellen, és kiesett az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságról.

A játékidőt tekintve 2 óra 16 perces mérkőzésen mindkét játékost ápolni kellett – Fucsovicsnak a combjával voltak gondjai –, és egy majdnem egyórás esőszünet miatt is meg kellett szakítani a mérkőzést. Bár utóbbi szünet jól jött a kisebb sérüléssel bajlódó magyar játékosnak, aki a harmadik szett végén 4:5-nél két mérkőzéslabdát is hárított, majd háromszor is bréklabdához jutott, végül Coricnak sikerült megnyernie a gémet és ezzel a mérkőzést is. Az eredményt tekintve simának tűnik a meccs, de ha sérülés nem hátráltatja top teniszezőnket akkor jóval szorosabb eredmény is kialakulhatott volna.

Ausztrál nyílt teniszbajnokság, Melbourne 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Borna Coric (horvát, 11.)-Fucsovics Márton 6:4, 6:3, 6:4

„Ez most nem sikerült, de megint sokat tanultam” – kezdte értékelését a magyar játékos. „Az első két játszmában nem játszottunk túl jól, sokat hibáztunk mindketten. Nem éreztem robbanékonynak magam, hogy gyors vagyok a pályán, gyors a lábam. Nem éreztem a labdát. Nem tudom, mi lehetett ennek az oka, mert mindent úgy csináltam, ahogyan szoktam. Mindent megpróbáltam, ittam egy kávét, hogy felpörögjek előtte. Ahogy visszajöttünk 1:2-nél a harmadik szettben, eleinte még kerestem kicsit a játékot, de sokkal felszabadultabban teniszeztem” – fejtette ki, majd elárulta, hogy a szünetben üzeneteket váltott Magyarországon tartózkodó edzőjével, Sávolt Attilával. 

Fotó:Facebook


    „Igazából nem tudott már nagy taktikát mondani, arra bíztatott, hogy próbáljak felszabadultan játszani, élvezzem, engedjem el a kezem, ha megfordul, akkor megfordul. Nagyon jól jöttem vissza a játékba, intenzívebben mozogtam, stabilabb voltam hátulról. Ha úgy teniszeztem volna elejétől, mint a végén, akkor ez egy más meccs. Későn kapcsoltam rá. Kis szerencse jól jött volna” – vélekedett Fucsovics Márton, majd kitért az egészségi állapotára is: „Úgy érzem, a sérülésem nem annyira súlyos, a jobb combhajlítóm bekeményedett, meghúzódott kicsit. Kell egy kis pihenő, bennem volt még a keddi majd’ 3 és fél órás meccs, meg a szerdai páros és ma is sokat kellett futni Coric ellen.” 
    A pénteken kezdődő vegyes párosról – melyben Babos Tímeával indul – úgy vélekedett:
    „Fel kell majd vennem a tempót, mert először játszom vegyest. Nagyon jó párom van és szerintem Timi fel fog pörgetni. Nem edzettünk eddig együtt, de ez nem lehet probléma, nagyon jól megértjük egymást. Megtanultam már az ilyen helyzeteket kezelni, hogy jön a következő verseny. Kicsit hátrébb csúszok a ranglistán, de még mindig top 50-es teniszező vagyok, máshol majd kijön a lépés. Továbbra is tartom, örülök, hogy ilyen játékosokkal játszhatok, ilyen játékosok ellen teniszezve fejlődhetek. Hosszú még az év, remélem, sok ilyen meccsem lesz, és remélem, hogy egyre többet fogok ilyenekből megnyerni” – tette hozzá.    
    A magyar élteniszező várhatóan veszít pozíciójából az ATP-rangsorban, mivel tavaly a nyolcaddöntőig jutott az Australian Openen, ahol a későbbi bajnok Roger Federer állította meg. Forrás:MTI

Fel