Connect with us

Rajtrács

Forma-1: Így rendeznék meg a hátralévő futamokat

Forma-1: Így rendeznék meg a hátralévő futamokat


A Forma-1 a koronavírus miatt el sem kezdődött, hivatalos álláspont nincs is arról, hogy mikor is kezdődhet el az idei szezon. Most egy olyan híresztelés látott napvilágot, hogy elnyúlhat a világbajnokság egészen 2021 januárjáig is.

„A 2020-as Formula 1 szezon 2021 januárjáig tarthat,Chase Carey, a Liberty Media főnöke, a nyár második felére teszi a szezon kezdetét , de elismerte, hogy további halasztásokra is nagy esély van. […] Növekszik annak a lehetősége, hogy legkorábban július végén kezdődhet el a világbajnokság. 

Carey azt mondta a múlt héten, “hogy „a szezon befejezési dátuma változni fog és minden bizonnyal 2021 januárjában fog véget érni. A jövő év elején történő versenyzés azonban olyan lehetőség, amely a versenyek szerződéses, pénzügyi és szabályozási igényeitől függ.Az F1 és csapatainak jelentős bevételcsökkenéssel kell számolnia, ha sok versenyt teljesen le kell mondani.”

A csapatok már úgy döntöttek, hogy 2021-ben is használják a 2020-as kasznit, és az új műszaki szabályokat 2022-ig elhalasztják. Ez késlelteti a jelentős költségeket abban az időben, amikor a jövőbeni jövedelmek hirtelen csökkenni fognak, de lehetővé teszik a nagydíjak megrendezését is januárban, ha ez szükséges lesz, ahelyett, hogy kizárólag az új autók fejlesztésére összpontosítanának.

Az északi féltekén lévő országokban már a késő őszi és téli időszakban nem lehet futamokat rendezni, ezért előtérbe kerülnek a brazil, mexikói, szingapúri és Abu Dhabi-i  versenypályák. Egy másik forgatókönyv, amelyet az F1 a cél elérése érdekében fontolgat, az, hogy a versenyeket zárt kapuk mögött tartják meg, ahogyan Bahrein-ben eredetileg akarták tenni, mielőtt a versenyt elhalasztották volna Ausztrália késői törlése után. 
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Rajtrács