Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Forma-1: Hol mennyibe kerül egy háromnapos bérlet a versenyekre

A hétvégével elstartol a száguldó cirkusz 2019-es versenysorozata Ausztráliában.

Nézzük meg, hogy a különböző versenyhelyszíneken miként alakulnak a jegyárak? Konkrétan mennyibe kerül egy háromnapos bérlet, ami belépést biztosít a pénteki, szombati és vasárnapi eseményekre.

A magyar versenyre már 90 euróért lehet bérletet venni., ennél olcsóbb az orosz és a kínai helyszín. A legdrágább versenyek a monacói GP és a silverstone-i Brit Nagydíj. Ezekre a helyszínekre mélyebben bele kell nyúlni a zsebbe, főleg egy magyar embernek. Az angol helyszínen 70 ezer forintba kerül egy bérlet, és a hercegségben is ennyit ki kell fizetni.

Az idén több helyen is emelkedtek a jegyárak, ez összefüggésben van a fizetendő versenyrendezési jogdíjakkal és a nézők számának alakulásával. Ha kevés néző volt tavaly akkor muszáj emelni, hogy legalább a rendezési költségeket kitermelje a verseny. A legnagyobb mértékben Szingapúrban és Kanadában valamint Franciaországban nőttek a bérletek árai, ezeken a helyszíneken közel 40 eurós emelkedés tapasztalható.

Fotó: Twitter

A legnagyobb áremelkedés a német Hockenheimben van, ott 50 euróval kell többet fizetni a háromnapos bérletért. Ha valaki külföldi futamot szeretne a helyszínen végigszurkolni akkor javasoljuk az olasz Monzát, ahol kb annyiba kerül a bérlet, mint a Hungaroringen és nincs is olyan nagy távolságra. Monzában már 95 euróért lehet szurkolni egy egész versenyhétvégén.

A 2019-es futamok háromnapos bérlet árai euróban
A Forma-1-es hétvégék árai euróban zöld színnel 2018-ban és a piros színnel az idei 2019-es szezonban.

Fel