Connect with us

Rajtrács

Forma-1: A versenyigazgató szerint Vettel ezért kapott súlyosabb büntetést

Forma-1: A versenyigazgató szerint Vettel ezért kapott súlyosabb büntetést


A hétvégén rendezett Olasz Nagydíj 7. körében az Ascari-sikánnál Sebastian Vettel hibázott és lesodródott, ezután veszélyesen tért vissza a pályára, ami miatt Lance Stroll megpördült, és a kanadai visszatérése miatt Gasly autózott a gumifalba. A két hasonló eset után a sportfelügyelők Vettelt súlyosabban büntették, s Michael Masi ezzel indokolta a döntést.

A balesetért amit Vettel okozott  tíz másodperces stop & go büntetést kapott a Ferraris, de Stroll is kapott büntetést, miután Gaslynak a sóderágyban kellett menekülnie az ütközés elől. Ezért egy bokszutca-áthajtásos büntetést ő is kapott.

Alapvető különbség a két eset között, hogy Vettelnél két külön szabály megszegést vizsgáltunk, míg Strollnál csak egyet. Vettelnél volt először a veszélyes visszatérés, majd néztük az ütközést is, míg Strollnál csak a pályára való visszatérése miatt vizsgálódtunk, mert nem volt konkrét kontaktja Gaslyval.” – idézte Masit a motorsportweek.com.

„Amikor nem egyértelmű a helyzet, óvatosnak kell lenned a pályára való visszatérésnél, és igénybe kellene venni a csapatod segítségét is, mert ők látják az élő közvetítést, rendelkeznek a valós idejű GPS-adatokkal a többi autó pályán való pozíciójáról, de a felelősség természetesen az autóban ülő versenyzőé” – indokolt a versenyigazgató.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Rajtrács