Connect with us

Rajtrács

Forma-1: A McLaren a 2020-as szezon végén szakít a Renault-val – hivatalos

Forma-1: A McLaren a 2020-as szezon végén szakít a Renault-val – hivatalos


A McLaren csapat hivatalosan bejelentette, hogy a 2020-as szezon végén befejezi együttműködését a francia erőforrásgyártó óriással a Renault-val és újra a Mercedes fog nekik motort szállítani.

Ezzel útjára indul a legendás McLaren Mercedes projekt.

Zak Brown , a McLaren Racing vezérigazgatója: „A Renault kulcsszerepet játszott az F1-es fejlődésünkben egy nehéz időszak után. Azzal együtt, hogy érthetően elsődlegesen a hivatalos gyári csapatára összpontosított , a Renault mindig is hűséges, őszinte és korrekt volt az erőforrás egységek ellátásában, és szeretnénk köszönetet mondani a francia csapatnak a közös munkáért , amelyet e két szezonban élveztünk. Még mindig együtt leszünk 2020-ban, és remélhetőleg még közelebb tudjunk lépni a többi csapathoz.

Toto Wolff , a Mercedes csapatfőnöke: „Megtiszteltetés számomra, hogy ismét üdvözölhetem a McLaren-t az F1-es partnereink sorában, erőforrás-ellátás szintjén. A múltban ez a kombináció nagyon sikeres volt, és az utóbbi években a McLaren visszatért arra az útra, hogy az F1-ben ismét vezető játsszon, régi hagyományainak megfelelően. Hisszük, hogy ez a partnerség a jövőben mindenkinek előnyös lesz, mind a McLarennél, mind a hivatalos Mercedes csapatnál. “

Cyril Abiteboul a Renault vezetője: „Mióta csatlakozunk a McLarenhez motorszállítóként, a wokingi csapat kilencedikről a negyedikre lépett előre a gyártói rangsorban. Ettől eltérően láttuk a jövőt, és 2020-ban partnerségünk akkor ér majd véget, amikor a 2017. évben aláírt szerződésünk lejár. 2020-ban továbbra is tiszteletben tartjuk és betartjuk a McLaren-rel aláírt megállapodást, ahogyan a Renault a múltban mindig is beszállítóként tette ezt. Ez a döntés összhangban áll a Renault azon céljával, hogy egy karakteres évben az erőnket a hivatalos csapatra összpontosítsuk, amely szezon az F1-ben újra a nagy áttörés éve lesz ”.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Rajtrács