Angol Foci

FIFA: A Chelsea csapatát kizárták az átigazolási piacról 2020 nyaráig

A londoni Chelsea csapatát kizárta FIFA az átigazolási piacról, mert megsértette a 18 éven aluliakra vonatkozó átigazolási szabályokat.

Emelett 600 ezer eurós pénzbírságot is be kell fizetnie Abramovics klubjának, ráadásul az Angol Labdarúgó Szövetség sem úszta meg retorzió nélkül, ők szintén súlyos bírságot fizethetnek. A szövetségnek 510 ezer eurót kell átutalnia a FIFA-nak.

A FIFA közleménye szerint a Chelsea 29 alkalommal sértette meg az átigazolásokra vonatkozó szabályok 19-es paragrafusát, ami kimondja, 18 éven aluli, külföldi játékost csak abban az esetben szerződtethet egy klub, ha a szülők függetlenül a klubtól döntenek az országváltás mellett, vagy a játékos lakhelye és új klubja 50 kilométeren belül van az országhatárhoz. Kivételt jelentenek az Európai Unióhoz, valamint az Európai Gazdasági Térséghez tartozó országok, itt a szabály 16 éves kort ír elő.

A BBC szerint, most a Burkina Faso-i válogatott, azóta már a Lyonban futballozó Bertrand Traoré 2013-as regisztrációja indította el a lavinát. A Chelsea ugyanis már 2010-ben kontarktust szentesített a játékossal és családjával, és 155 ezer fontot adott Traoré édesanyjának.

Fel