Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Fernando Alonso jövőre elindulhat a Dakaron

Fernando Alonso az év végén befejezte Forma-1-es pályafutását, és több autós projekttel is kapcsolatba hozták.

Felmerült az Indy 500-as indulása és a Toyota csapattal a WEC szériában is autóba űlhet újra.Most egy olyan érdekes lehetőséget dobott fel az autosport, hogy a kétszeres F1-es világbajnok eyg Dakar Rally autót tesztelhet a közeljövőben és akár jövőre rajthoz állhat a jelenleg Peru sivatagos vidékei zajló Dakar rally versenysorozaton.

Képtalálat a következőre: „alonso rally dakar”
Fotó: Marca

A Toyota egy vadonatúj Hiluxot biztosít erre a célra Fernandónak és a hispán sztár már fel is vette a kapcsolatot Nasser Al-Attiyah-szal a Dakar győztes pilótával ,hogy segítsen egy Dél Afrikai sivatagi tesztelés megszervezésében. A Toyota két hónapig figyelemmel íséri Alonso Dakaros kalandját és utána együtt döntenek a folytatásról.

Alonso Dakaros szerepvállalását a kereskedelmi eladások is sürgetik, mert az új Hiluxnak ez egy óriási lökést adhat a piaci versenyben. Mindenki nagyon izgatott a kialakult lehetőség miatt és érdekes színfoltja lehet az autósport forgatagában egy ilyen kísérletezés, mert azt azért be kell látni, hogy a sivatagban nemcsak vezetni kell tudni, hanem nagyon jól tájékozódni, a GPS-ek segítségével együtt is. Izgalmas kaland lesz, amiről be fogunk számolni kedves olvasóinknak.

Fel