Kosárlabda

Férfi vb-selejtező – Rosco Allen nem játszik az utolsó két meccsen

Rosco Allen nem játszik a magyar férfi kosárlabda-válogatottban a világbajnoki selejtezősorozat utolsó két csoportmérkőzésén.

 „Rosco Allen most nem utazik haza, japán klubjában nagyon fontos mérkőzések várnak rá, így ezúttal tettünk egy gesztust a játékos és az egyesület irányába. Továbbra is nagyon fontos tagja a válogatottunknak, aki mindig, a világ túlsó végéről is azonnal jött. Példaértékű a hozzáállása, igazán megérdemli, hogy most a klubjára összpontosíthasson” – nyilatkozta Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány hétfőn a magyar szövetség honlapján.

Fotó: MTI


    A magyar válogatott – amely öt győzelemmel és öt vereséggel a J csoport negyedik helyén áll – február 22-én Varesében az olaszok vendége lesz, három nappal később pedig Szombathelyen a horvátokat fogadja.
    Ivkovics hozzátette, szakmai stábjával hamarosan kijelöli a pontos keretet, a közös felkészülés pedig február 17-én kezdődik.
    Az már korábban nyilvánosságra került, hogy a japán másodosztályú Simane Szuszanoo Magic játékosán kívül a Barcelona légiósa, Hanga Ádám is hiányozni fog a keretből, mert a selejtezők időszakában Euroliga-mérkőzéseken kell szerepelnie. MTI

Fotó: Eurohoops

Nagyon nehéz lesz ezt a világbajnoki selejtezőt megvívni használható magas csere ember nélkül. Horti nem jelent megoldást erre a problémára, Lóránt Péter személyes ellentétek miatt nem tagja a válogatottnak, Keller Ákos játékát pedig nagyban befolyásolja az adott mérkőzésen alkalmazott bírói hozzáállás, mert általában Keller hamar begyűjti személyi hibáit, Szükség lenne még egy jó magas emberre, mert távolról nagyon nehéz lesz mindig meccset nyerni, és Hanga sem fog játszani a hátralévő meccseken. 

A feladat adott Sztojan Ivkovicsnak, de remélhetőleg már megvan a forgatókönyv erre a problémára.

Fel