Röplabda

Férfi röplabda Európa-liga – Először kapott ki a magyar válogatott

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-0-ra kikapott a horvát csapattól pénteken az Európa-liga ezüst divíziójának ötödik fordulójában Luxembourgban.

    Az eddig veretlen magyarok a kvartett első helyéről várták az összecsapást, miután egy hete Ausztriában a házigazdákat 3-2-re, a miniállam csapatát 3-0-ra, míg a horvátokat 3-1-re legyőzték, csütörtökön pedig újra az osztrákok felett diadalmaskodtak 3-0-ra.


    Koch Róbert szövetségi kapitány együttese jól kezdte a horvátok elleni összecsapást, ám mivel támadási hatékonysága elmaradt a riválisétól, Pesti Marcell pontjai ellenére simán került hátrányba. A második felvonásban szinte végig a magyarok vezettek, de 20-18 után a horvát csapat fordított és megduplázta előnyét. A harmadik szettben az elejétől fogva utóbbiak akarata érvényesült, akik így 3-0-ra nyertek és átvették a vezetést a négyesben.


    A találkozó legeredményesebb játékosa Pesti volt 19 ponttal.
    A magyarok szombaton a házigazdák ellen zárják a csoportkört.
    A kvartettből az első helyezett jut biztosan a négyes döntőbe, továbbá a két csoport jobbik második helyezettje. Ha a négyes tornát rendező Észak-Macedónia a másik négyesben az első kettő között zár, akkor a magyar csoportban is elég megszerezni a második helyet.

    Eredmények, B csoport, 5. forduló, Luxembourg:
Horvátország-Magyarország 3-0 (21, 24, 21)


    A csoport állása:

1. Horvátország 11 pont/5 mérkőzés (13-6),

2. Magyarország 11/5 (12-6),

3. Ausztria 5/4,

4. Luxemburg 0/4

Fel