Röplabda

Férfi röplabda Eb-selejtező – Vereség Portugáliától

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a veretlen portugál csapattól vasárnap a férfi röplabda Európa-bajnoki selejtezősorozat G csoportjának első tornáján Budapesten, a Ludovika Arénában.

    A magyarok pénteken Norvégiát 3-1-re legyőzték, majd szombaton Fehéroroszországtól ugyancsak 3-0-ra kaptak ki. A négy válogatott jövő péntektől vasárnapig Portugáliában játszik egymással.


    A szeptember 1. és 19. közötti, lengyel, cseh, észt és finn közös rendezésű kontinenstornára a csoportgyőztesek mellett a hét csoport öt legjobb másodikja jut ki.

    Európa-bajnoki selejtező, 3. forduló, G csoport, Ludovika Aréna: Portugália-Magyarország 3-0 (21, 14, 21)

a legjobb pontszerzők: Ferreira 19, Cveticanin 13, Reis Lopes 12, illetve Pádár 9, Horváth K. 8

    Koch Róbert szövetségi kapitány egy helyen változtatott egy nappal korábbi kezdőcsapatán: liberóposzton ezúttal Kiss Máté kapott lehetőséget. Mindez azt jelentette, hogy ismét együtt szerepelt Baróti Árpád és az eredendően ugyancsak átló, ezúttal azonban szélső ütőként bevetett Pádár Krisztián.


    Az első szettben a magyar csapat 12-12-ig tartotta lépést riválisával, néhány elrontott támadása után azonban hárompontos hátrányba került. Az előző Eb-n 20. portugál együttes játékosai nyitásaikkal többször is zavarba hozták a házigazdákat, és – bár a magyarok 20-19-nél mínusz egyre zárkóztak – a hét pontos Alexandre Ferreira vezérletével 25 perc után előnybe kerültek.


    A második játszmának már az első harmada is a portugálok fölényét hozta, mert a magyar csapat játékába egyre több hiba csúszott. Koch időkéréssel, majd cserékkel próbálkozott – Pesti Marcell és Nagy József is először kapott játéklehetőséget -, de a vendégek könnyedén duplázták meg előnyüket.


    A harmadik etapra maradt Nagy és Pesti, de a játék képe így is az előző felvonáshoz hasonlóan alakult: a portugálok tovább növelték előnyüket, váratlan megoldásaikra a magyaroknak nem igazán volt ellenszerük. A hajrában közelebb zárkózott ellenfeléhez a szépen küzdő házigazda, de a vendégek végül 74 perc alatt diadalmaskodtak.


    A mezőny legeredmnényesebb játékosa Ferreira volt 19 ponttal, a magyarok közül Pádár kilencig jutott.
    
    Korábban:
Fehéroroszország-Norvégia 3-0 (21, 14, 22)


    Az állás:

1. Portugália 8 pont,

2. Fehéroroszország 7,

3. Magyarország 3,

4. Norvégia 0

Fel