Kézilabda

Férfi NB I – Davis: az arany az első meccs második félidejében dőlt el – Nyilatkozatok

David Davis, a bajnok Telekom Veszprém vezetőedzője szerint a férfi kézilabda NB I döntője nem vasárnap a szegedi visszavágón, hanem a csütörtöki első mérkőzés második félidejében dőlt el.

    “Nem kell sokat beszélnünk erről a meccsről, az aranyéremért jöttünk, a többit láthatták a szurkolók. Az arany az első meccs második félidejében dőlt el. A különbség nem volt reális, de akkor sikerült kialakítani”nyilatkozta a visszavágót követően David Davis.
    Az első meccs második felvonásában a veszprémieknek volt egy 14-2-es sorozatuk, és végül 35-24-re győztek. A visszavágón csak egyszer vezettek, de a 27-27-es döntetlennel magabiztosan nyerték meg a párharcot.
    “Gratulálok a csapatomnak, jó formában megyünk a BL négyes döntőbe. Örülünk a bajnoki címnek, Kölnben már csak egy helyet nem szereztünk meg, az elsőt, egyértelműen ennek az elérése a célunk” – tette hozzá Davis.
    A Bajnokok Ligája jövő hétvégi, kölni négyes döntőjében a Veszprém a lengyel Vive Kielcével találkozik a szombati elődöntőben.
    A spanyol tréner – aki októberben váltotta a svéd Ljubomir Vranjest – a sajtótájékoztatón köszönetet mondott a klubvezetőknek, a csapatnak és a szurkolóknak a bizalomért 
    “Mentálisan és fizikálisan is lent voltak, de elvégezték a munkát, ezért elképesztően büszke vagyok rájuk” – nyilatkozta.


    Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője szerint ellenfelük megérdemelten lett bajnok, kollégája, David Davis pedig megváltoztatta a csapat arculatát.
    “Ma nagyon meg akartuk nyerni ezt a meccset, mindent megtettek a fiúk. Óriási ütést kaptunk idegenben, de felálltunk. Gratulálok a játékosaimnak, megmutatták a karakterüket. Nekünk nem marad más, mint dolgozni, és megpróbálni jövőre visszahódítani a bajnoki címet” – vélekedett.
    Pastor szerint április 25-ig remekül alakult az idényük, addig felfelé ívelt a formájuk, megnyerték a Magyar Kupát, de a macedón Vardar Szkopje elleni vereség a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében “nagy hatást gyakorolt” rájuk.
    Hozzátette, tavalyhoz képest előreléptek, jövőre ugyanezek lesznek a célok, de a tétmeccsek teljesítményében fejlődniük kell, hogy megvalósítsák álmaikat.

Fel