Kézilabda

Férfi NB I – A Veszprém és a Szeged is otthon győzött

A Telekom Veszprém és a címvédő, listavezető MOL-Pick Szeged is hazai pályán győzött a férfi kézilabda NB I keddi játéknapján.

A Veszprém csak a mezt küldte ki a mérkőzés elején a DVTK-Eger elleni csatában, öt perc után döntetlen és 3–3 volt az eredmény. David Davis fiai ezután felkapcsoltak és átvették az irányítást, az első félidő második felében már kijött a nagyobb játéktudás, és a nagyszünetre ötgólos különbséget(21–16) alakított ki.

A veszprémiek a második félidőre sokkal jobban játszottak, előnyüket folyamatosan növelték, a meccs zárása nagyon sima győzelem lett, a Telekom Veszprém 45–31-re felülmúlta a DVTK-Eger alakulatát. 

Riválisához hasonlóan a Mol-Pick Szeged is álmosan kezdte az FTC elleni meccset, a Tisza partiak első találatára egészen az ötödik percig kellett várni, ezután még az első félidő utolsó tíz percében is lejtmenetbe került, ebben a részben csak háronm gólt tudott szerezni. A Ferencváros ezzel szemben nyolcszor is betalált, így az ellenfelek 18–16-os állással vonulhattak a pihenőre.

A hazaiak a folytatásban sem tudtak igazán jól teljesíteni, ötven perc után még mindig csak négygólos előnyben voltak – noha a Szeged győzelme nem forgott veszélyben, Juan Carlos Pastor együttese a vártnál nehezebben, 39–30-ra nyert az FTC ellen.


Eredmények:
MOL-Pick Szeged – Ferencvárosi TC 39-30 (18-16)
Telekom Veszprém – DVTK-Eger 45-31 (21-15)

Fel