Kézilabda

Férfi NB I – A Szeged ismét legyőzte a Veszprémet – Edzői vélemények

A címvédő Szeged házigazdaként 25-23-ra legyőzte a Veszprémet a férfi kézilabda NB I vasárnapi játéknapján.

    A szegediek egy, a 25-szörös bajnok veszprémiek viszont már hat pontot veszítettek a bajnokságban. A májusi döntőben az első helyezett játszhatja hazai pályán a visszavágót, vagyis kedvezőbb helyzetben lesz. Az erőviszonyok alapján a dunántúliaknak már csak matematikai esélyük van megelőzni a csongrádiakat.
    A két csapat októberi, veszprémi meccsét a Szeged nyerte 32-27-re.

Eredmény:
MOL-Pick Szeged – Telekom Veszprém 25-23 (10-10)

Gólszerzők: Sostaric 6, Zsitnyikov 4, Sigurmannsson, Bánhidi 3, Bombac, Källman, Balogh Zs. 2-2, Maqueda, Gaber, Canellas 1-1, illetve Ilic, Manaszkov 5-5, Mahé, Nagy L., Gajic 3-3, Lékai, Nilsson 2-2

    A hazaiak közül a spanyol jobbszélső Pedro Rodríguez, a szlovén balátlövő Nik Henigman, és a cseh jobbátlövő Stanislav Kasparek hiányzott, a vendégeknél pedig a balátlövő Jamali Iman, a szlovén jobbszélső Gasper Marguc, a horvát balszélső Manuel Strlek, és a dán beálló René Toft Hansen nem játszhatott.
    A rangadón eleinte felváltva vezettek a csapatok, majd a Veszprém több mint tíz percig nem talált a hálóba, de ezt a Szeged nem tudta kihasználni, mert kilenc percig nem tudott gólt szerezni. A szünetben döntetlen volt az állás (10-10), majd a címvédő a második félidő elején egy 5-1-es sorozattal ismét előnybe került.
    A 42. percben 16-13-nál David Davis veszprémi vezetőedző időt kért, majd csapata egyenlített, de mivel a hajrában több támadást is elhibázott, ismét kikapott nagy riválisától, és november 10. után veszített megint tétmérkőzést.

Szeged, 2019. március 17. Stefan Ráfn Sigurmannsson (b2), a Szeged, valamint Blaz Blagotinsek (b) és Mikler Roland (j), a Veszprém játékosai a férfi kézilabda NB I-ben játszott MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém mérkõzésen a szegedi Városi Sportcsarnokban 2019. március 17-én. A címvédõ Szeged 25-23-ra gyõzött. MTI/Ujvári Sándor


   

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Kiváló meccset láthattak ma a szurkolók Magyarországon. Nehéz ilyen szintű mérkőzéseket látni máshol, szerencsések vagyunk, hogy mi játszuk ezeket. Előreléptünk ezen a héten, főleg védekezésben. Az első félidőben jobban védekeztünk, a második játékrészre elfáradtunk. Az elsőben több góllal elmehetettünk volna, de rengeteg ziccert kihagytunk, ugyanakkor a döntetlen sem volt rossz eredmény. Az új évben ez volt az első olyan meccsünk, amelyen megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. A Veszprém nagyon jó együttes, úgy jöttek hozzánk, hogy legyőzték a Vardart, a Barcát és a Kielcét. Igazi csapatként működtünk. Gratulálok a szurkolóknak, olyan hangulatot varázsoltak ma is, amilyenben könnyebb kézilabdázni. Most jönnek a tétmeccsek, a mai lesz rajtuk a minimum szint, vagy nem lesz esélyünk továbbjutni. Sok alázattal kell dolgoznunk, gyakorolni. Azért játszottunk jobban, mert egész hetünk volt felkészülni erre a találkozóra. Köszönöm szépen a szép szavakat Davidtól, de én is csak a csapatrésze vagyok, csak előre!

Bánhidi Bence, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Hatalmas hangulatot varázsoltak ismét a szurkolók a csarnokba. Eddig nem úgy játszottunk, ahogy elvárja a mester, de ma megmutattuk, hogy milyen az igazi Szeged. Az ilyen győzelemből erőt lehet meríteni, a Plock ellen felkészülünk, jövő vasárnap már Lengyelországban vár ránk BL-nyolcaddöntős találkozó.

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Nehéz meccs volt a mai, ahogyan az egész hetünk, mert Tatabányán is pályára léptünk. Megpróbáltunk felkészülni, de a Szeged jobb és koncentráltabb volt, jobban hitt a sikerében. Vesztettünk, de folytatjuk a kemény munkát. Bízunk benne, hogy jobbak leszünk, de sok meccs van még a szezonban, találkozunk a Szegeddel ismét hamarosan. Októberben vettem át a csapat irányítását, tudtam, hogy nehéz munka vár rám, folytatjuk az építkezést. Gratulálok Pastor mesternek, akivel nagyszerű barátok vagyunk a pályán kívül. Nagyszerű munkát végzünk Magyarországon, remélem mindketten bejutunk a kölni BL négyes döntőbe.

Kent Robin Tönnesen, a Telekom Veszprém játékosa: – Csalódott vagyok, mert nagyon akartuk a győzelmet. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert jól játszik a Szeged, de nem sikerült elérnünk a szintünket. Sokat hibáztunk támadásban, amelyből könnyű gólokat lőhettek a hazaiak. Gratulálok a győzelemhez.

Fel