Kézilabda

Férfi Magyar Kupa – Először jutott a négy közé a Dabas

A Dabasi KC története során először jutott négyes döntőbe a férfi kézilabda Magyar Kupában, miután hazai pályán három góllal legyőzte a Ferencváros csapatát a pénteki negyeddöntőben.

Nagyon rossz előjelekkel készült a Ferencváros a mérkőzésre, hiszen alapembereik közül hiányzott Debreczeni Dávid, Pordán Bálint és Kovacsics Petya is, míg Ancsin Gabi egész héten vírusos betegséggel küzdött, magas láza miatt nem is edzett, de vállalta a játékot Dabason.

Fotó: Facebook

Horváth Attila bátran nyúlt a fiatalokhoz, a játékrész második felében úgy támadtunk, hogy négy tizenéves (Lukács, Prainer, Holdosi és Tóth) volt a pályán, kiegészülve az egész meccsen kiválóan játszó Bujdosó Bendivel és a második játékrészben néhányszor már betaláló Ancsin Gabival.

A Fradi fiataljai nagyon nagyot küzdöttek, folyamatosan kettő-három gól volt a két csapat között, de a lélektani egy gólra egyszer sem tudtak feljönni. A Dabas 26-23-ra győzött, így bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

A sorozat négyes döntőjét április 6-án és 7-én rendezik a debreceni Főnix Csarnokban. Forrás: Fradi.hu

Tomori Győző, a Dabas vezetőedzője„Rápörögtünk erre a mérkőzésre, élesen tudtunk kijönni a pályára, szinte végig kézben tartottuk az irányítást. Jól védekeztünk, szenzációs volt a kapusteljesítményünk is. Remélem, át tudjuk vinni a bajnokságra is ezt a lendületet.”

Horváth Attila, az FTC vezetőedzője: „Gratulálok a Dabasnak, megérdemelten nyert, jobban akarta a sikert. Foghatnám arra, hogy sok volt a sérültünk, betegek voltunk, de abból kell főznünk, ami van. Ma két meghatározó emberünk is csődöt mondott, többet kell hozzátenni egy Andjelicsnek vagy egy Orjonikidzének egy ilyen meccshez. Örülök viszont, hogy a fiatal magyar játékosok kevesebbet hibáztak, mint a légiósaink.”

https://www.facebook.com/DabasKezilabdaKlub/videos/250035309268942/

Eredmények,
Férfi Magyar Kupa, negyeddöntő:
Dabasi KC VSE-Ferencvárosi TC 26-23 (13-10)
Kedden játszották:
MOL-Pick Szeged – Mezőkövesdi KC 36-24 (17-11)
A további program:
március 12., kedd: Grundfos Tatabánya KC-Telekom Veszprém 18.00
március 13., szerda: CYEB Budakalász-Balatonfüredi KSE 18.00

Fel