Kosárlabda

Férfi kosárlabda-vb – Kisorsolták a válogatott selejtezős ellenfeleit

Az olimpiai ezüst- és a legutóbbi világbajnokságon bronzérmes franciákkal, valamint a portugálokkal és a montenegróiakkal került egy csoportba a magyar férfi kosárlabda-válogatott a 2023-as vb selejtezőjében.

    A keddi sorsolást – melyre a nemzetközi szövetség svájci központjában került sor – Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese az ötödik kalapból várta Finnország, Georgia és Belgium társaságában.


    A magyarok annak köszönhetően kerültek be előselejtező nélkül a vb-kvalifikációba, hogy kijutottak a jövő szeptemberi Európa-bajnokságra, melynek csoportmeccseit Kölnben vívják majd.


    A novembertől 2023 februárjáig tartó európai vb-selejtezősorozatban 32 együttes verseng. Az első három etapban – jövő júliusig – a nyolc kvartett csoportmeccsei zajlanak, minden négyesből az első három-három gárda jut tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ezután a megmaradt 24 együttes négy hatos csoportban folytatja úgy, hogy valamennyien magukkal viszik a korábban szerzett pontjaikat. Végül mind a négy csoportból az első három utazhat a vb-re.    


    A 2023-as világbajnokságnak Indonézia, Japán és a Fülöp-szigetek ad otthont. A 32-es mezőnyben az utóbbi két rendező ország mellett – Indonéziának selejtezőt kell vívnia – öt afrikai, hét amerikai, hat ázsiai-óceániai és 12 európai csapat kap helyet.

Fel