Kosárlabda

Férfi kosárlabda NB I – Nikola Lazics lett a Kaposvár vezetőedzője

Nikola Lazics lett a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Kaposvári KK vezetőedzője.

    Az 58 éves Lazics játékosként szerepelt Zalaegerszegen, amelyet később edzőként is irányított. Volt az újvidéki Vojvodina, a Falco KC Szombathely, a Naturtex-SZTE Szedeák, majd a Jászberény edzője, legutóbb pedig Veszprémben dolgozott.


    A két győzelemmel és nyolc vereséggel álló Kaposvár előző trénere, Fekete Ádám szombaton mondott le posztjáról.

Rutinos, több élvonalbeli csapatnál is tevékenykedő szakembert szerződtetett a távozó Fekete Ádám helyére a Kaposvári KK. Az érkező Nikola Lazics legutóbb az NB I./B csoportos HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát készítette fel hazánkban. A szakember edzői pályafutása Szerbiában kezdődött, 2004-ben pedig a Vojvodina vezetőedzőjeként – a klub fennállása óta először – bronzérmet szerzett a csapattal az élvonalban.
Nikola Lazics komoly tapasztalattal bír a magyarországi férfikosárlabda terén. A 58 esztendős edző légiós játékosként a zalaegerszegieket erősítette.

Ott lett edző is és 2019 novemberéig mindvégig a magyar bajnokság A csoportjában tevékenykedett. A leghosszabb ideig a ZTE kispadján ült. A nagy rivális Falco KC Szombathely alakulatával érte el legnagyobb sikereit. A sárga-feketékkel 2009-ben a bajnoki elődöntőben csatázhatott. Azt azt követő szezonban, 2010-ben a Magyar Kupa döntőjéig vezette a vasi gárdát. A szombathelyi évek után dolgozott a Naturtex-SZTE Szedeák, majd a Jászberényi KSE vezetőedzőjeként is. Előbbieket előbb a rájátszásba vezette, majd a 2016/2017-es szezonban egészen a Magyar Kupa bronzérméig meneteltek a Tisza-partiakkal. Utóbbiakkal szintén a klub fennállásának legjobb helyezéseként 2018-ban az ötödik helyen végzett a magyar élvonalban. A kaposvári játékosokat tehát – igaz eddig ellenfélként –, de jól ismeri a tapasztalt tréner, aki kedden megérkezett a somogyi megyeszékhelyre. A felek megegyeztek a közös munkáról, amely egyelőre a bajnoki szezon végéig szól. Forrás: delfinek.hu

Fel