Connect with us

Magyar Kosárlabda

Férfi kosárlabda NB I – A nyolc közé jutás a Debrecen célja

Férfi kosárlabda NB I – A nyolc közé jutás a Debrecen célja


A legjobb nyolc közé szeretne jutni a férfi kosárlabda NB I 2019-2020-as szezonjában a DEAC – mondta a klub szakosztályvezetője a csapat csütörtöki, idénynyitó sajtótájékoztatóján.

    Becsky István felidézte, hogy az előző idény végén saját kérésére távozott a gárda vezetőedzője, Berényi Sándor, aki utódjául korábbi segítőjét, Kovács Adriánt javasolta. A szakosztályvezető a mindössze 26 éves tréner leigazolását nagy nyereségnek tartja, ugyanis több külföldi ajánlata is volt. A DEAC-nak sikerült megtartania a montenegrói Milos Borisovot, és egy év amerikai kitérőt követően visszatért Debrecenbe Isaiah Armwood, aki komoly erősítést jelent – fűzte hozzá.


    Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője kiemelte: az idén százéves klubnál tíz-tizenöt éve folyamatos építkezés zajlik, és ennek köszönhetően az idei bajnokságokban már hét első osztályú csapatot indítanak. A költségvetésről szólva elmondta: annak érdekében, hogy a tavalyinál magasabb célokat tudjanak elérni, a büdzsét mintegy tíz százalékkal megemelték.

Responsive image
Fotó: DEACBasket


    Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja is a szakosztálynál folyó tudatos építkezést emelte ki. Emlékeztetett arra, hogy a DEAC az első élvonalbeli szezonjában a bennmaradásért küzdött, tavaly a felsőházi rájátszásról még lemaradt, de a Magyar Kupában megszerezte a bronzérmet, idén pedig már a bajnokságban is komolyabbak a célok. Kovács Adrián vezetőedző hangsúlyozta: az új játékosokat sikerült beépíteni a csapatba, ezért optimistán várja a bajnokságot, amelyben a DEAC dinamikus kosárlabdát, agresszív védekezést szeretne majd bemutatni. Milos Borisov szerint reális cél lehet, hogy az alapszakasz végén a legjobb négy közé kerüljön az együttes.


    A DEAC játékoskerete a nyáron jelentősen átalakult. Távozott a klubtól Ivosev Tamás, Daniel Amigo, Henry Dugat, Velkey János, Kósa Tamás és Kozák Márton. Új igazolásként érkezett Debrecenbe Tóth Ádám, Lluis Costa, Demarcus Harrison, Somogyi Ádám és Isaiah Armwood.


    Az “egyetemisták” hazai pályán kezdik a bajnokságot, szombaton 19 órától a Kaposvárt fogadják az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Magyar Kosárlabda